Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsäyhtiöt investoivat selluun

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Maanantaina tehtiin historiaa, kun Metsä Fibren biotuotetehtaan peruskivi muurattiin Äänekoskella. 1,2 miljardia euroa maksava sellutehdas on Suomen kaikkien aikojen suurin metsäteollisuusinvestointi. Tehtaan pitäisi valmistua vuonna 2017.

Metsäteollisuudella menee muutenkin pitkästä aikaa hyvin. Stora Enso antoi maanantaina positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulos on noin 40 miljoonaa euroa parempi kuin kesällä arvioitiin. Tulosparannuksen syynä on nimenomaan sellu. Pohjoismaiden sellutehtaat ja Uruguayn tehdas ovat ylittäneet odotukset.

Sellun hinta on pysytellyt poikkeuksellisen pitkään korkealla, mikä houkuttelee metsäyhtiöitä investoimaan. UPM investoi Kymin ja Kaukaan sellutehtaiden kapasiteetin nostamiseksi. Ruotsissa Södra Cell on ilmoittanut Värön sellutehtaan laajennuksesta. SCA puolestaan investoi Timråssa sijaitsevaan massatehtaaseen.

Laajennusten lisäksi alalle on tulossa uusia yrittäjiä. Finnpulp kaavailee Kuopioon Äänekosken tehdasta suurempaa sellutehdasinvestointia. Puhetta on myös ollut Kemijärven sellutehtaasta. Näiden toteutuminen on kuitenkin epävarmaa.

Täytyy toivoa, ettei Kiinan talouden nuupahtaminen sotke huimaan kiitoon lähtenyttä sellubuumia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat