Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virkamiehet jyräävät hallintarekisterin lakiin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan valtiovarainministeriön virkamiesten vallasta kertoo paljon, että esitys hallintarekisterin sallimisesta on taas hallituksen pöydällä – viime hallituksessa hanke törmäsi silloiseen valtiovarainministeriin Antti Rinteeseen (sd).

"Ministerit vaihtuvat, mutta virkamiehet ja heidän toteuttamisen arvoiseksi arvioimansa asiat pysyvät – ja toteutuvat usein ennemmin tai myöhemmin."

"Hallintarekisterimuutoksen valmistelu ja kaikki perustelut eivät kuitenkaan vakuuta. – – Hallintarekisterin vaikutuksista harmaaseen talouteen tarvitaan lisätietoa ennen päätöksentekoa."

"Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat yhteiskunnalle niin tärkeitä arvoja, että tuumaustauko ja perääntyminen ovat oikeita vaihtoehtoja, jos suunnitteilla oleva uudistus vähänkään uhkaa näitä periaatteita."

Etelä-Suomen Sanomat pitää avoimuuden menettämistä liian suurena hintana hallintarekisterin tuomasta hyödystä.

"Valtiovarainministeriö sanoo, ettei se lähetä lakiluonnostaan lausuntokierrokselle, koska esitys on tarkoitus saada eduskunnan hyväksyttäväksi jo tänä syksynä. Vähintä, mitä hallitus voi nyt tehdä, on passittaa koko kiistanalainen esitys kunnolliselle ja laajalle lausuntokierrokselle."

Turun Sanomat moittii Venäjää siitä, ettei maa ole ilmoittanut Suomelle tai Itämeren suojelukomissiolle Helcomille ajoissa Bronkan sataman ruoppaustöistä, jotka samentavat vettä Suomenlahden itäisessä pohjukassa.

"Suomen viranomaiset saivat tietää ruoppauksista vasta Helsingin Sanomien uutisoinnin myötä lokakuun alussa. – – Helcom on joutunut pyytämään Venäjältä lisäselvityksiä."

"Venäjä on mukana Itämeren alueen merellisen ympäristön suojelua koskevassa yleissopimuksessa. Se velvoittaa vähentämään kuormitusta, suojelemaan meriluontoa ja säilyttämään lajien monimuotoisuutta. Bronkan sataman ruoppausten haittavaikutuksista ja niiden laajuudesta ei voida tässä vaiheessa esittää muuta kuin arveluja."

"Tieto venäläisten jättiruoppauksista tuli Itämeren suojelun kannalta ikävänä vastapainona syyskuiselle uutiselle, jonka mukaan Kaliningradin jätevedenpuhdistamo on lopultakin valmistumassa. Puhdistamoa on rakennettu ikuisuushankkeena, ja työt ovat vuosien varrella keskeytyneet milloin mistäkin syystä."

"Kaliningrad on yksi vuoden 2018 jalkapallon maailmanmestaruuskisojen pelipaikoista. Nyt on ymmärretty, että kisapaikan vesiasiat on ratkaistava."

"Kun kyse on Venäjästä, epävarmuuksia on yhä olemassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat