Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veronkiertopitsan ei pitäisi olla saavutettu etu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat kummastelee sitä katkeraa palautetta, jota poliisin harmaan talouden vastainen kampanja on saanut sosiaalisessa mediassa. Kampanjan aluksi poliisi pyysi vinkkejä epäilyttävän halvoista pitsoista.

"Poliisi muistuttaa Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa, että rehellisesti paistetulla pitsalla on hintansa. Tarkoitus on ehdottomasti hyvä ja kannatettava. Voihan ajatella, että mitä pitsakansa edellä, sitä koko maa perässä."

"Harmaan talouden kitkemiseksi voi jokainen tehdä jotakin omassa elämässään. Poliisi antaa siitä muistutuksen, mutta saakin osakseen pelkän ryöpytyksen. – – Pääasiallinen viesti on, että poliisin talousrikostutkijat ovat valmiita viemään halvan pitsan köyhän suusta."

"Yksi kampanjan perusteista on, että pitsan on arveltu puhuttelevan suomalaisten moraalia. Pitsa kyllä puhuttelee, mutta samalla se on näköjään tabu. Poliisi meni määrittelemään pitsalle hinnan, ja sen kansalaiset kokivat muka oikeuksiinsa puuttumisena. Moraalia ei näytä olevan, jos omasta kuvitellusta edusta joudutaan vähänkään tinkimään."

"Voi vain toivoa, ettei somessa raivoava pitsakansa kuvasta laajemminkin kansakunnan harkintakykyä. Kaikkien etu on, että yrittäjät maksavat veronsa ja velvoitteensa. Sen pitäisi olla selvä kuin pläkki."

Ilkka pohtii, pitäisikö kansanedustajien osallistua taloustalkoisiin esimerkiksi luopumalla parin viikon palkkiosta.

"Reilun kuudentuhannen euron palkkiot eivät ole isokenkäisten tuhdimmasta päästä. Kuvaavaa on, että jo keskisuuren kaupungin kaupunginjohtajan palkka on suurempi kuin lainsäätäjillä."

"Kansanedustajan työn rahakkuutta vähentää myös se, että eduskuntavaalikampanjaan täytyy joka neljäs vuosi kuluttaa jopa kymmeniätuhansia euroja, jotta paikka Arkadianmäeltä aukeaisi."

"Huomioon on toki otettava kansanedustajien pitkähköt istuntovapaat. Toisaalta siinä pestissä jos missä olet helposti työssä kiinni ympäri vuorokauden."

"Osaa kansanedustajista on ärsyttänyt palkkioista luopumisen mahdollinen julkisuus. He korostavat, että he haluavat tehdä ja ovat jo tehneetkin lahjoituksia mieluusti kaikessa hiljaisuudessa."

"Nyt näiden 200 valitun kannattaisi ottaa vaarin konkariedustaja Ben Zyskowiczin (kok) ehdotuksesta. Zyskowiczin mukaan palkkio-osuuden kerääminen voitaisiin operoida käytännössä niin, että eduskuntaryhmissä kerättäisiin kaikilta nimi yhteiseen valtakirjaan. Se annettaisiin tilitoimistolle, jossa palkkiopidätys voitaisiin tehdä puhemiesten syyskuisen ehdotuksen mukaisesti."

"Keinot yleensä löytyvät, jos vain on tahtoa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat