Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mätää ylhäältä asti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Volkswagenin päästöhuijaus näyttää siirtyvän yksittäisten työntekijöiden vastuulle. Yhtiön pääjohtaja Martin Winterkorn on saanut potkut, ja pari konsernin tutkimusjohtajaa on siirretty hyllylle.

Yhtiö tekee silti selväksi, ettei huijauksella ollut yhtiön lupaa eikä ylin johtajisto tiennyt siitä.

Väitettä on vaikea uskoa, sillä Volkswagen on tunnetusti hierarkkinen yhtiö, jossa alaiset eivät tee mitään omin päin.

Brysseliläinen ajatushautomo Bruegel pohtii, miksi saksalainen vientiteollisuus on pärjännyt hyvin taantumasta huolimatta. Bruegelin mukaan palkkamaltti on auttanut, mutta se ei ole ainoa selittäjä.

Bruegelin mukaan saksalaisen vientiteollisuuden yritykset ovat muovanneet itselleen rakenteen, jossa ei ole liikaa hierarkiaa. Tuotteiden laatu pysyy hyvänä, kun työntekijät voivat tuoda tuotekehitykseen omia, kuluttajien tarpeita lähellä olevia ideoita ja muutoksia.

Ajatushautomo kertoo, että Volkswagen on poikkeus. "Winterkorn asettui keskitetyn komento- ja valvontaorganisaation patriarkaksi", Bruegel tulkitsee. Ajatushautomon mukaan Winterkorn asetti ylhäältä päin valtavan paineen alaisilleen luoda kasvua. Bruegel sanoo, ettei tapaus Volkswagen kerro saksalaisesta yrityskulttuurista vaan yhtiöstä, jossa mätää oli ylimmästä johdosta lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat