Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pätkäohjelmien riski toteutuu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitus on antanut vuodesta 1996 alkaen valtioneuvoston periaatepäätöksinä kuusi talousrikollisuuden ja harmaan talouden torjunnan toimintaohjelmaa.

Nykyinen hallitus ei aio käynnistää uutta ohjelmaa, mikä tarkoittaa, että myös vuosittainen 20 miljoonan euron lisärahoitus päättyy. Se johtaa poliisin talousrikostutkijoiden määrän vähentymiseen. Vastaavasti vähenee myös selvitettyjen talousrikosten määrä.

Tämä on ollut vaarana koko ajan, kun harmaan talouden torjuntaa on rakennettu määräaikaisten ohjelmien ja lisärahojen varaan. Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV totesi vastikään, että pätkittäisyys on riski esimerkiksi tietopohjan kerääntymisen kannalta, sillä määräajaksi nimitettyjen talousrikostutkijoiden vaihtuvuus on ollut suurta.

Kaiken kaikkiaan ohjelman loppuminen resurssileikkauksineen vähentää 90 talousrikostutkijaa. Jäljelle jää yhä 450 tutkijaa, mutta henkilöstökuluista saatava säästö on kyseenalainen, jos veromenetykset kasvavat, tutkintaprosessit alkavat venyä ja valtion mahdollisuudet saada takaisin rikoshyötyä heikkenevät.

Hallitus lähettää nyt väärää viestiä myös samanaikaisen hallintarekisterihankkeen takia. Joillekin voi syntyä kuva, että kiinnijäämisriski talousrikoksista on kohta entistä pienempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat