Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteispelillä lisää kävijöitä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hollannissa syntynyt idea museoiden yhteisestä pääsylipusta näyttää vähitellen keräävän suosiota myös Suomessa.

Toukokuussa käyttöön otettu Museokortti on Museoliiton mukaan mennyt hyvin kaupaksi: kortteja on ostettu lähes 24 000 kappaletta, ja niitä on käytetty museoissa yli 100 000 kertaa. Vuoden voimassa oleva kortti maksaa 54 euroa.

Suosion kasvaessa korttijärjestelmään on tullut mukaan lisää museoita. Tarjontaa on laidasta laitaan – pääkaupunkiseudun nykytaiteen museoista Siilinjärven Pöljän kotiseutumuseoon.

Aluksi kortti kelpasi noin 150 kohteessa. Nyt mukana on jo lähes 200 museota. Hollannissa suunnilleen samanhintaisella Museumkaart-kortilla pääsee 400 museoon, ja sillä on jo liki miljoona käyttäjää.

Museokortin kaltainen pääsymaksupaketointi saattaa innostaa käymään museossa, jota ei ole aiemmin noteerannutkaan. Verrattain tuntemattomat museot saavat lisää näkyvyyttä kortin yhteismarkkinoinnin kautta.

Suomessa pääosa museoiden rahoista tulee valtiolta ja kunnilta. Nykyisinä niukan rahan aikoina on hyvä innovoida – tai sitten kopioida muualta – keinoja, joilla museot saavat kävijämäärät kasvuun. Siinä sivussa ne voivat myös perustella olemassaolonsa tärkeyden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat