Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuntosäästöpalkkiouudistus vaikuttaa turhalta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat pohtii asuntosäästöpalkkiojärjestelmän uudistusta.

"Asuntosäästöpalkkiojärjestelmä on hieno järjestelmä, joka on helpottanut monen ensiasunnon ostajan elämää. Asp-tilille säästetyille rahoille saa normaalia paremman koron ja lisäksi korko on verosta vapaa."

"Nyt hallitus aikoo kuitenkin rusikoida järjestelmää huonoon suuntaan (Helsingin Sanomat 16. 10.). Säästämisikärajan alentaminen nykyisestä 18 vuodesta 15 vuoteen vaikuttaa ensikuulemalta ihan hyvältä uudistukselta. Sitä se toki onkin, sillä mitä nuorempana oppii pitämään rahoistaan huolen, sen parempi. Pulma piileekin ehdossa, jonka mukaan 2–4 prosentin lisäkoron säästöille saa ainoastaan säästöjen aloitusvuodelta ja viideltä seuraavalta vuodelta."

"Herää epäilys, että pankit ovat lobanneet hallitusta."

"Fiksu nuori säästääkin asuntoa varten jollekin muulle tilille tai osakkeisiin ja syöttää säästöt asp-tilille esimerkiksi siinä vaiheessa, kun kykenee hyödyntämään lisäkoron täysimääräisesti."

"Asp-säännöt uudistuivat vuosi sitten. Uudistus vaikuttaakin aivan turhalta."

Aamulehden kolumnissa valtio-opin dosentti Pertti Timonen kirjoittaa, että hän pitää Timo Soinia yhtenä tämän hetken taitavimmista poliitikoista.

"Perussuomalaisten nostaminen yhdeksi suurista puolueista hakee vertaistaan Suomen poliittisessa historiassa."

"Tätä taustaa vasten on yllättävää, kuinka nihkeästi Soini on istunut ministerin rooliin. Soini sai mieleisensä ulkoministerin postin, mutta mies vaikuttaa ajoittain ahdistuneelta, vaikka hallitus on toiminut vasta muutaman kuukauden. Jos Soini olisi koululainen, opettaja panisi Timo-pojan kirjoittamaan taululle sata kertaa: Olen ministeri, olen ministeri. . ."

"Jos Sipilän hallitus pysyy koossa vaikeuksista huolimatta, päätettäväksi tulee vielä Kreikan neljäs tukipaketti. Viimeistään se lienee perussuomalaisille liikaa, elleivät kunta- ja presidentinvaalit osoittaudu jo sitä ennen puolueen kannalta kohtalokkaiksi."

"Ennenaikaiset eduskuntavaalit ovat erittäin todennäköinen vaihtoehto."

Turun Sanomat pohtii, miksi Juha Sipilän (kesk) hallitus ei jatka harmaan talouden torjuntaohjelmaa.

"Toivottavasti kyse ei ole siitä, että Sipilän hallitus haluaa erottua mahdollisimman paljon Jyrki Kataisen (kok) hallituksesta. Harmaan talouden torjunta oli yksi Kataisen hallituksen kärkihankkeista, ja lukeutuu niihin harvoihin, joiden voi jälkikäteen arvioida onnistuneen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat