Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EK napsii rusinat pullasta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Selvitysmies Harri Hietalan torstaina julkistamassa ehdotuksessa esitetään paikallisen sopimisen laajentamista. Samalla parannettaisiin henkilöstön edustusta yritysten päättävissä elimissä. Jos paikallista sopimista halutaan soveltaa, yli 30 työntekijän yritysten pitäisi ottaa henkilöstön edustaja mukaan hallintoonsa.

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) tyrmäsi heti ajatuksen henkilöstön hallintoedustuksen laajentamisesta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ihmetteli sunnuntaina Ylen pääministerin haastattelutunnilla EK:n näkemystä. "Eihän paikallista sopimista voida tehdä mitenkään muuten kuin, että siellä on paikallisesti henkilöstön edustus, jonka kanssa voidaan sopia", Sipilä sanoi.

EK:n linjaa voi syystä ihmetellä. Sipilän hallituksen esityksissä EK on saamassa läpi ison määrän pitkään haaveilemiaan uudistuksia. Työnantajat vaativat Suomea ottamaan mallia Saksan ja Ruotsin työmarkkinauudistuksista, mutta samalla he haluavat napsia vain rusinat pullasta. Hietalan ehdotuksessa työntekijöiden osallistumisoikeus jää heikommaksi kuin Saksassa ja Ruotsissa. Saksassa yli viiden työntekijän yrityksessä tulee olla henkilöstön yritysneuvosto.

Sipilän ärähdys kertoo myös siitä, että hallitus yrittää tosissaan patistella passiiviseksi juuttunutta EK:ta hievahtamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat