Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vahva media torjuu informaatiosodankäyntiä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kiittelee valtioneuvoston hanketta, jossa aiotaan perehdyttää suomalaisia virkamiehiä informaatiosodankäynnin saloihin, jotta he tunnistaisivat yritykset vaikuttaa suomalaisten käsityksiin ja mielipiteisiin maan rajojen ulkopuolelta.

"Sotilaiden ja virkamiesten taidot informaatiosodankäynnissä ovat tarpeellisia sen vuoksi, että päättäjät eivät mene lankaan. Päätösten on perustuttava oikeaan tietoon."

"Rajojen ulkopuolelta tuleva vaikuttaminen ei kuitenkaan kohdistu ensisijaisesti päättäjiin vaan aivan tavallisiin suomalaisiin. Venäjä ja muut informaatiosodankäyntiä harrastavat valtiot pyrkivät käyttämään kohdemaidensa yleistä mielipidettä peilinä, jota niiden omat kansalaiset katsovat."

"Kansalaisten medialukutaitojen kehittäminen on yksi keino vastata vaikuttamisyrityksiin. Toinen ja tärkeä keino on huolehtia siitä, että perinteinen media – sanomalehdet, radio ja televisio – säilyvät tarpeeksi vahvoina. Väärän tiedon tehokkain vihollinen on oikea tieto."

Etelä-Suomen Sanomat puolustaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan kritisoimaa taito- ja taideaineiden numeroarviointia koulussa.

"Monella nykyisellä ja entisellä koululaisella on omaa kokemusta siitä, kuinka itsetunto voi laskea ja opiskelumotivaatio kärsiä, jos tietyistä aineista tulee todistukseen jatkuvasti huonoja numeroita. Tosin sama pätee taito- ja taideaineiden ohella myös lukuaineisiin. – – Kiitettävät arvosanat esimerkiksi liikunnassa tai käsityössä saattavat kohentaa jopa ratkaisevasti huonosti lukuaineissa menestyvien oppilaiden itseluottamusta ja koulunkäyntimotivaatiota."

"Parempi ratkaisu olisi kehittää taito- ja taideaineiden arviointimenettelyä siten, että oppilaat voivat kokea sen nykyistä oikeudenmukaisempana."

Satakunnan Kansa toivottaa uuden opetussuunnitelman mukaisen ohjelmoinnin harjoittelun tervetulleeksi peruskouluun.

"Tietotekniikan kanssa toimiminen helpottuu, jos ymmärtää edes perusteet siitä, kuinka esimerkiksi tietokone ja matkapuhelin käsittelevät tietoa."

"Ohjelmointia voi helposti verrata mihin tahansa kielenopetukseen: lapsen on aikuista helpompi omaksua uutta, ja alkeetkin avaavat pääsyn uuteen ympäristöön."

"Opetussuunnitelman muutos on välttämätön myös siksi, että tietotekniikan opetuksen laajentaminen perusopetuksessa voi houkutella nykyistä enemmän tyttöjä tietotekniikan harrastajiksi ja ammattiopintoihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat