Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuli kummin kaimalta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ainakin vanha kansa tuntee sanonnan "lyö mynttiä". Sillä tarkoitetaan jonkin asian tai ilmiön tietoista hyväksikäyttämistä tavalla, joka ajaa omaa etua.

Osaava myntin lyöjä ei valehtele vaan maalaa tapahtumia haluamallaan värillä – korkeintaan liioittelee.

Turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu Suomessa näyttää olevan yksi tällainen ilmiö. Siitä on riittänyt monelle.

Tiistaina Palvelualojen ammattiliitto Pam kertoi tiedotteessaan, että kiinteistöala käyttää yleisesti hyväkseen ulkomaista työvoimaa. Ulkomaalaisia palkataan halvemmalla kuin suomalaisia. Pam vaatii nyt, että alipalkkaus olisi luokiteltava teoksi, josta voidaan rangaista.

Pam mainitsee, että "tällä hetkellä poliisilla on havaintoja vastaanottokeskusten ympärillä toimivista rekrytointiryhmistä, jotka tekevät työtarjouksia".

"Vaarana on se, että ihmissalakuljettajille velkaantuneet turvapaikanhakijat ja oleskeluluvan saaneet pakotetaan maksamaan velkojaan alipalkatulla työllä", Pam lisää.

Poliisitarkastaja Tarmo Lamminaho oikaisi Pamin väitettä Taloussanomissa (20. 10.). Tieto oli tullut yhdeltä poliisilta, joka oli kuullut sen välikäsien kautta. Havainto koski yhtä vastaanottokeskusta ja oli vanha, vuoden tai puolentoista takaa – siis ajalta ennen pakolaiskriisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat