Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylmä kohtaaminen Kremlissä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Syyrian presidentti Bashar al-Assad ei ole uskaltanut lähteä maastaan sen jälkeen, kun hänen armeijansa käynnisti sisällissodan kapinallisia vastaan keväällä 2011. Al-Assadia eivät ole pidätelleet niinkään matkustamisen vaarat ja epämukavuudet kuin pelko siitä, mitä Damaskoksessa tapahtuisi hänen poissa ollessaan.

Tällä viikolla Bashar al-Assadilla ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoa. Poseeraaminen Kremlissä yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa oli osamaksu Venäjän antamasta sotilaallisesta tuesta, joka on pidellyt Syyrian hallitusta pystyssä viime viikot. Tuki on yhtä tarpeellista al-Assadille myös tästä eteenpäin.

Myöskään Putinille kyse ei ollut siitä, että hän olisi erityisesti halunnut tavata al-Assadin. Syyrian hallituksen pönkittäminen on kuitenkin osa Venäjän laajempaa yritystä saada takaisin menetettyä vaikutusvaltaa Lähi-idässä. Al-Assadin kautta Venäjä tekee itsestään välttämättömän osan yrityksiä ratkaista Syyrian sota neuvotteluilla. Pommituksillaan Syyriassa Venäjä ei ensisijaisesti taistele terrorismia vastaan vaan heikentää mahdollisia vaihtoehtoja al-Assadille.

Toistaiseksi keino toimii. Yhä useampi läntinen johtaja sanoo, että al-Assad voi olla vallassa siirtymäkauden. Pitemmällä aikavälillä Putinin ja al-Assadin välinen kylmä pakkoliitto on hyvin hauras.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat