Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset saavat kärsiä porvarihallituksessa olostaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Uusi HS-gallup näyttää reippaita kannatuksen siirtymiä perussuomalaisista Sdp:hen. Kannatusmuutokset eivät enää mahdu tilastollisesti varteenotettaviin virhemarginaaleihin. Kuukaudessa Sdp:n kannatus on noussut 3,3 prosenttiyksikköä ja perussuomalaisten laskenut peräti 4,2 prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten eduskuntavaalimenestyksen jälkeen puolueen kannattajista on kadonnut runsas kolmasosa.

Perussuomalaiset saa puolueena kärsiä hallituksen niin sanotuista pakkolakiesityksistä, joilla alun perin tähdättiin muun muassa palkansaajien ylityö- ja sunnuntaikorvausten leikkauksiin.

Kannatuskyselyn vastausten kerääminen aloitettiin maanantaina 14. syyskuuta. Saman viikon perjantaina palkansaajajärjestöt järjestivät Helsingin keskustassa suurmielenosoituksen hallitusta vastaan.

Vähän myöhemmin hallitus muutti omia suunnitelmiaan: etupäässä vuorotyöläisten nauttimien lisien sijaan leikataankin kaikkien lomapalkan korotusta eli niin sanottua lomarahaa.

Perussuomalaisiin demareista loikanneet näyttävät nyt vuorostaan pettyneen perussuomalaisten hallituspolitiikkaan. Aivan näin suoraviivaista tulkintaa ei kuitenkaan ole syytä tehdä: epävarmoja on todennäköisesti palannut demarien riveihin, ja perussuomalaisilta on paennut kannattajia niin sanotusti katsomoon. Myös pakolaisten ennennäkemätön maahantulo on luultavasti saanut kannattajat pettymään perussuomalaisiin: monen mielestä tilanne on vain huonontunut.

Myös perussuomalaisten jäsenistö rakoilee. Kun kannatus laskee, jokaisessa puolueessa kritiikki puoluejohtoa vastaan yltyy. Ratkaisevaa on, pitävätkö silloin puolueen johtajien hermot.

Riittääkö puheenjohtaja Timo Soinille ministerinpesti ja se, että hän sai omin käsin rakentamansa puolueen hallitukseen? Vai tuleeko hänelle tarvetta profiloitua hallituksen sisällä?

Kun hallitus muodostettiin, sillä oli takanaan tukeva enemmistö eduskunnassa: 124 paikkaa ja 56,9 prosenttia annetuista äänistä. Nyt kannatus on huvennut: HS-gallupin perusteella hallituspuolueilla on enää yhteensä 51,3 prosentin kannatus. Mutta seuraavat normaaliaikataulun mukaiset eduskuntavaalit ovat vielä kolmen ja puolen vuoden päässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat