Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Allergiaohjelma taitaa toimia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansallinen allergiaohjelma on edennyt vasta jonkin matkaa yli puolivälin, mutta jo nyt näyttää siltä, että ohjelma tuottaa tuloksia (HS 20. 10.). Esimerkiksi työperäiset allergiat ovat vähentyneet, samoin lasten erikoisruokavaliot.

Ohjelman keskeisenä osana – valistuksen lisäämisen ohella – taitaa olla ajattelutavan muutos. Ainakaan lievempiä allergeeneja ei enää pyritä välttämään. Pikemminkin nyt pyritään luontaiseen siedätyshoitoon ja oireiden lieventämiseen.

Allergioiden hoidot ja kustannukset kasvoivat runsaasti 1990-luvun kuluessa. Allergioiden yleistymisen on tulkittu johtuvan ympäristön muutoksesta: mitä pidemmälle kehittynyt teollisuusmaa on kyseessä, sitä tiheämmin allergioita esiintyy.

Toinen oletus koskee hygienian tasoa. Mitä puhtaampi elinympäristö on, sitä herkemmin immuunipuolustusjärjestelmämme menee hälytystilaan vaarattomistakin aineista.

Sama on havaittavissa Suomessa. Siitepölyallergia eli heinänuha ei ollut menneinä vuosikymmeninä läheskään niin laaja terveydellinen ongelma kuin nyt, vaikka Suomi oli maatalousvaltainen yhteiskunta.

Varsinkin lapsiperheissä kotona kannattaa siis sietää vähän likaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat