Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuuttajanaisetkin pitää saada työelämään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti pitää työntekoa parhaana maahanmuuttajien kotouttamisena.

”Suomalaisen hyvinvointivaltion rahoitus perustuu työntekoon. Tämän vuoksi myös maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti työn syrjään kiinni.”

”Maahanmuuttajanaisilla erityisesti somalinaisten sekä Lähi-idästä tulevien naisten työllistyminen on ollut heikkoa.”

”On realismia myöntää, etteivät monet kouluttamattomat tai suomen kieltä vasta opettelevat työllisty ilman tukitoimia. Sipilän hallituksen kannattaisi uudistaa sosiaaliturvaa niin, että palkkatyön ja sosiaalitukien yhdistäminen on nykyistä sujuvampaa. Se voi tapahtua esimerkiksi perustulomallin avulla tai Saksan mallin mukaisilla minitöillä, joissa heikommin työllistyvä ihminen saa palkan ohella sosiaalitukea. Myös oppisopimuskoulutusta ja työharjoittelua pitäisi uudistaa.”

”SAK kuitenkin vastustaa Saksan mallia, koska se pelkää, että lisääntyneen maahanmuuton myötä Suomeen syntyvät halpatyömarkkinat.”

”On selvää, että säällinen työ, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo kuuluvat kaikille, mutta nykyisessä taloustilanteessa tarvitaan myös ennakkoluulotonta ja luovaa asennetta, miten sekä pitkäaikaistyöttömien, maahanmuuttajien kuin turvapaikanhakijoidenkin työllistymistä edistetään.”

Hämeen Sanomia ei ilahduta se, että hallitus siirsi pitkään pyöritetyn sote-uudistuksen aluejaon julkistuksen luvatusta lokakuusta marraskuun alkuun.

”Aikataulusähläys ei lisää päätöksenteon uskottavuutta.”

”Ratkaisua odotetaan maakunnissa huoli puserossa, sillä yhtä, kaikille sopivaa mallia ei ole tarjolla. Valmis sote, kun se joskus lopulta tulee, kohtelee kuntia ja seutukuntia kovin eri tavoin.”

”Kunnissa ollaan pää pyörällä muutenkin, sillä pala palalta aukeava sote-kuvio on siirtämässä sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoituksen kunnilta valtion vastuulle. ”

”Edessä on vielä kova poliittinen vääntö, sillä hallituspuolueiden näkemykset ovat kaukana toisistaan. Maakuntamalliaan hellivä keskusta puhuu 18 sote-alueesta, kun taas kokoomus on liputtanut viiden yliopistosairaaloiden määrää mukailevan mallin puolesta. Perussuomalaisten kanta on jossain siinä välillä. Arvio on, että sote-alueita on lopullisessa kartassa 12.”

”Soten rahoitus ja verotus ovat korkeampaa matematiikkaa. Selvitettävää on edelleen paljon, vaikka asiaa on vatvottu jo vuosia.”

”Sote-mallin rakentamisessa kolhitaan helposti myös perustuslakia, joka tuntuu olevan tavalla tai toisella esteenä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa.”

”Rahoitus kerätään suuremmilta alueilta ja hallinto rakentuu sen mukaan. Palvelut säilyvät alkuvaiheessa, mutta huoli niiden jatkumisesta jää elämään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat