Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Ei tule mitään”

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Toisin kuin muutamat niin sanotut maahanmuuttokriitikot sanovat, Suomeen viime kuukausina tulleet pakolaiset eivät ole ainoastaan kulueriä hyvinvointivaltiolle. Jos sotaa ja tuhoa pakenevat ihmiset ”epäinhimillistää”, heidät voi myös laskea siksi arvokkaaksi työvoimapanoksen lisäykseksi, jota ikääntyvä ja kestävyysvajeinen Suomi tarvitsee. Kaikki riippuu siitä, miten pakolaisten kotoutuminen ja työllistyminen onnistuu.

Rakennusteollisuus ja työ- ja elinkeinoministeriö haluaisivat kouluttaa Suomesta turvapaikan saavia rakennusalalle. Arvioidaan, että alalle tarvitaan tulevina vuosina runsaasti lisää työvoimaa.

Jotta tulisi selväksi se, että kokonaisedun rinnalla on usein osaoptimointia, rakennusalan työntekijöitä edustava Rakennusliitto tyrmäsi idean. ”Hyvää tarkoittavaa teoriapuhetta, mutta ei ollenkaan realismia mukana. Ei tule mitään”, liiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi kuittasi (HS 27.10.). Liiton laskelmointi mennee siten, että kun työvoimasta tulee pulaa, liiton jäsenten mahdollisuudet parempiin palkkoihin kasvavat.

Kotouttamista ja kouluttamista suunnittelevien kannattanee kuitenkin valita kokonaisedun tie ja tarttua Rakennusteollisuuden ehdotukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat