Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Velka kasvaa, verotulot eivät

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ensi vuosi on Espoolle merkkivuosi, sillä metron liikennöinti Matinkylään alkaa elokuussa 2016. Tähän kaupunki on valmistautunut monta vuotta, ja se on näkynyt myös hermoja repivinä remontteina erityisesti Tapiolaan ja Matinkylään tulevien metroasemien ympäristössä.

Samaan aikaan jatkuu metron toinen rakennusvaihe Matinkylästä Kivenlahteen.

Uudet raiteet muuttavat Espoota muutenkin kuin henkisesti. Kaupungin talous on nyt pääosin metron takia hyvin kireällä ja velkamäärä kasvaa aikamoisella vauhdilla, vaikka itse kaupungin velka asukasta kohti, 2 662 euroa, on yhä pienempi kuin Helsingissä ja Vantaalla.

Espoo pitää sitkeästi kuntaveron 18 prosentissa eli matalammalla kuin Helsinki (18,5 prosenttia) ja Vantaa (19 prosenttia). Keskustelua tästä voi nousta, vaikka esitys on sinänsä ystävällinen espoolaisten ostovoiman kannalta. Lisäksi Espoo saattaa jo laskea sen varaan, että metro poikii kohta kaupungille tulojakin esimerkiksi tonttien myynneistä.

Kaupunkilaiset voivat varautua tiukkuuteen palveluissa. Tämä näkyy muun muassa päivähoidon säästöinä ja kotihoidontuen Espoo-lisän mahdollisena leikkauksena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat