Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaisia voidaan käyttää hybridisodankäynnin aseina

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen varoittaa Euroopan pakolaisongelman uhkaavasta kärjistymisestä.

”Nyt jo Itävallan kaltainen sivistysvaltiokin katsoo olevansa pakotettu rakentamaan aitaa Slovenian-vastaiselle rajalle. Se kuulostaa omituiselta hankkeelta, koska molemmat maat kuuluvat vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen.”

”Tapaus kertoo, että pakolaiskysymys ei ole koko EU:n eikä sen yksittäisten jäsenmaiden hallinnassa. Hätä joissakin maissa on jo suuri ja näkyy kauas.”

”Kun yksi maa rakentaa, naapureillekin tulee helposti ’tarve’ ryhtyä toimiin. EU-tason päätöksillä on pakolaiskysymyksessä jo kiire, sillä mitään merkkejä ei ole, että tulijoiden virta Euroopan puolelle olisi tasaantumassa. EU:n ulkorajat on välttämätöntä saada hallintaan.”

”Yhtä välttämätöntä on saada Dublinin sopimus uudelleen toimimaan. Sopimuksen mukaan tulija rekisteröityy turvapaikan hakijaksi siinä maassa, johon hän ensimmäiseksi saapuu.”

”Suuri huoli on, että monissa Lähi-idän alueen maissa on erittäin runsaasti patoutunutta maastamuuton tarvetta. Se voi lähteä purkautumaan yhtä odottamatta kuin alkoi nyt meneillään oleva kriisikin.”

”Mitä pitempään pakolaispolitiikka jatkuu Euroopan maissa hallitsemattomana ja epäjärjestyksessä, sitä kriittisemmin tulijoihin suhtaudutaan jäsenmaissa.”

Ilta-Sanomat toteaa pakolaiskriisin hämmentävän Euroopan maiden välejä.

”Vapaan liikkumisen takaavan Schengen-alueen sisällä tiukennetaan rajavalvontaa ja sen ulkoreunalla rakennetaan aitoja. Talvi lähestyy, ja se ei tee rajoilla värjöttelevien pakolaisten elämää helpoksi.”

”Venäjä on seurannut Keski-Euroopan pakolaisvirtaa vaitonaisena mutta samalla tyytyväisenä. Kriisi näyttää Venäjän kannalta taivaan lahjalta, joka vie huomion pois Ukrainan sodasta ja kiristää EU-maiden keskinäisiä suhteita.”

”Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk on jo varoittanut, että Eurooppaan hakeutuvia turvapaikanhakijoita voitaisiin käyttää osana ’hybridisodankäyntiä.’ ”

”Suomessakin viranomaiset ovat kantaneet huolta tulevaisuudenkuvasta, jossa itärajan yli alkaisi vyöryä turvapaikanhakijoita kuten Ruotsin rajalla Torniossa on syksyn aikana tapahtunut.”

”Pakolaisten käyttämisestä aseena ei ole vielä merkkejä, mutta se mahdollisuus on hyvä tiedostaa. Pakolaisista voi tulla kansainvälisen politiikan pelinappuloita, joita käytetään omien etujen ajamiseen. Se ei paranna pakolaisten inhimillistä kärsimystä, josta karmaisevin esimerkki ovat kymmenettuhannet ilman vanhempiaan pitkin Eurooppaa vaeltavat lapset.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat