Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supon tapa tiedottaa jakaa mielipiteitä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan turvapaikanhakijoiden määrän äkillinen kasvu tuo uusia turvallisuutta heikentäviä ilmiöitä.

”Ne johtuvat sekä tulijoista että kantasuomalaisista.”

”Supon mukaan Suomeen tulleiden joukossa on Irakin ja Syyrian konfliktialueiden väkivaltaisiin islamistisiin ryhmiin kytkeytyviä yksittäisiä henkilöitä. – – Väkivallantekojen uhka Suomessa ja muualla Euroopassa on kohonnut.”

”Turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on toistaiseksi enemmän huhuja kuin näyttöä, mutta suomalaisten tekemiä viharikoksia on kirjattu jo useampia. Polttopulloiskut vastaanottokeskuksiin ovat toistuneet eri puolilla maata.”

”Maahanmuuttovastaisen ilmapiirin lietsonta ei ole vaikeaa talousongelmien kanssa tuskailevassa Suomessa. Konflikteista todennäköisimpiä ovat kantasuomalaisten ja turvapaikanhakijoiden yhteenotot.”

Hämeen Sanomat toteaa, että Isisin läsnäolo Suomen maaperällä on nyt karua todellisuutta.

”Turvapaikanhakijoiden mukana on tullut Suomeen myös äärijärjestöissä toimineita. – – Terroristisen iskun uhka Suomessa on lisääntynyt kesästä 2014.”

”Suomeen on syntynyt väkivaltaisia verkostoja, joihin epäillään osallistuvan 300 henkilöä. Se on huomattava joukko.”

”Pelkoon, saati minkäänlaiseen paniikkiin ei suomalaisilla kuitenkaan ole syytä. – – On erittäin epätodennäköistä, että Isis tekisi Suomessa mitään sellaista, joka vaarantaisi järjestön täkäläisen tarkoituksen, taistelijoiden värväämisen Lähi-itään.”

”Ylivoimainen valtaosa tuhansista maahantulijoista on tullut hakemaan turvaa ja parempaa elämää. Oli valitettavan hyvin ennakoitavissa, että äärijärjestöt soluttautuvat matkalle mukaan.”

”On erinomaista, että Supo on aktiivinen tiedottamisessaan. Avoimessa yhteiskunnassa on kerrottava asiat siten kuin ne ovat, jotta keskustelu kansalaisia syvästi huolestuttavasta asiasta voi pohjautua tietoon, ei oletuksiin, saati ennakkoluuloihin ja yleistyksiin.”

Karjalainen kysyy, oliko harvinainen turvallisuusuhkia käsittelevä tiedotustilaisuus Supolta viisas manööveri.

”Tiedot olisi ollut asiallisempaa välittää julkisuuteen jollakin vähemmän alleviivaavalla tavalla.”

”Supon mukaan turvapaikanhakijoiden joukossa on taisteluihin osallistuneita ja henkilöitä, joilla on kytköksiä terroristisiin järjestöihin. Tuskin muu voisi olla mahdollistakaan.”

”Suomen turvallisuuden tulevaisuus on kuitenkin yhä pääasiassa kantasuomalaisten harteilla. Mitä enemmän vihapuhetta täällä kylvetään, mitä enemmän muualta tulleita eristetään ja mitä enemmän kantasuomalaiset hyökkäävät ulkomaalaistaustaisia vastaan, sitä varmemmin ongelmia on odotettavissa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat