Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä katso, kun piippaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nykymaailman voimakkain signaali on älypuhelimen viestiääni. Se keskeyttää melkein minkä tekemisen tahansa. Jos signaali kilpailee huomiosta reaalimaailman kanssa, reaalimaailma häviää.

Liikenteessä näkee kaistalta toiselle hortoilevia autoja, joiden kuljettajat yrittävät ajaessaan pysyä tiukemmin somessa kuin hengissä. Jalankulkijat tuijottavat äänen päästänyttä puhelintaan ja kulkevat päin punaisia valoja.

Kulosaaren yhteiskoulun kahdeksasluokkalainen Sini Mikkola huomautti mielipidekirjoituksessaan (HS 5.11.), että älypuhelimet vievät osan siitäkin vähästä ajasta, joka kiireisessä arjessa vanhemmilta jäisi lasten kanssa olemiseen.

”Suuri osa aikuisten päivistä menee puhelimen näpräykseen. Älypuhelimet lumoavat käyttäjänsä, eivätkä käyttäjät huomioi muita ihmisiä tai ajankulua”, hän kirjoitti.

Mikkola toivoo, että perheen arjesta pyhitettäisiin jokin osa kännyköistä vapaaksi ajaksi. Ehdotus on hyvä.

Vanhempien tehtävä on näyttää esimerkkiä ja kasvattaa – vaikka rajoittamalla lasten tekemisiä. Tässä olisi hyvä mahdollisuus näyttää esimerkkiä rajoittamalla omaa tekemistä. Samalla olisi mahdollisuus kasvattaa itseään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat