Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsilta tuli vakava viesti turvapaikanhakijoista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilmeisesti hallituskriisin takia Suomessa jäi vähälle huomiolle varoitus, jonka Ruotsin maahanmuuttoministeri Morgan Johansson antoi torstaina.

Johanssonin mukaan Ruotsin kantokyky turvapaikanhakijoiden suhteen on saavuttanut sen pisteen, ettei Ruotsi enää voi taata kaikille tulijoille asuinsijaa – ei siis hätämajoitustakaan.

Johanssonin mukaan rajoille tuleville turvapaikanhakijoille kerrotaan, että heidän on mietittävä joko asunnon järjestämistä itse tai palattava Tanskaan tai Saksaan.

Ruotsin maahanmuuttovirasto on vedonnut ruotsalaiskuntiin, että niistä löytyisi 20 000 hätämajoituspaikkaa vaikka urheiluhalleista tai muista vastaavista tiloista. Kaikki liikenevät tilat alkavat olla täyskäytössä.

Lisäksi Ruotsi aikoo pyytää EU:n komissiolta, että osa jo Ruotsiin tulleista turvapaikanhakijoista sijoitettaisiin muihin EU-maihin aiemmin sovitun kiintiöjärjestelmän mukaisesti.

EU-maat sopivat syyskuussa, että kaikkiaan 160 000 Italiaan ja Kreikkaan saapunutta turvapaikanhakijaa hajasijoitetaan eri EU-maihin. Ruotsi otti aiemmin vastaan kiintiön puitteissa jo pienen määrän turvapaikanhakijoita, samoin Suomi, mutta nyt Ruotsi haluaakin kääntyä vastaanottajasta lähettäjäksi.

Lisäksi Ruotsi päätti Suomen tavoin hakea hätärahoitusta pakolaiskriisin hoitoon EU:n turvapaikkarahastosta. Suomi jätti hakemuksensa lokakuun puolivälissä.

Noin 100 000 ihmistä on hakenut tämän vuoden aikana turvapaikkaa Ruotsista, mikä on väkilukuun suhteutettuna EU:n ennätystasoa.

Aiemmin Ruotsin viesti pohjoismaiden yhteisissä ministerikokouksissa on ollut, että maa kykenee hoitamaan kriisin muita Pohjoismaita suuremmista tulijamääristä huolimatta. Nyt poliittinen ja käytännön tilanne näyttävät muuttuvan.

Suomen pitää tiiviisti seurata, mitä naapurimaassa seuraavaksi tapahtuu. Maahanmuuttoministeri toivoi turvapaikanhakijoiden paluuta Tanskaan ja Saksaan, mutta Ruotsin kantokyvyn täyttyminen voi näkyä myös Suomeen tulijoiden määrässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat