Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jätevesisäännöt aloilleen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Haja-asutusalueiden jätevesilainsäädäntöön esitetään uusia lievennyksiä. Olennaisin muutos olisi, että erikseen määriteltäisiin pilaantumiselle herkät alueet, kuten pohjavesialueet ja vesistöjen rannat. Näiden ulkopuolelle jäävillä alueilla noudatettaisiin lievempiä säännöksiä.

Haja-asutusalueiden jätevesisääntöjä on veivattu vuodesta 2000 lähtien. Säännöksiä on lievennetty vuosien varrella, ja siirtymäaikaa on jatkettu. Nyt siirtymäaikaa on kevääseen 2018.

Jätevedet ovat heilutelleet myös valtakunnallisia vaalituloksia. Keskustan rökäletappio vuoden 2011 eduskuntavaaleissa johtui osin jätevesiasetuksesta, joka oli silloin keskustalaisen ympäristöministerin Paula Lehtomäen vastuulla. Vastaavasti perussuomalaiset ovat keränneet jo kaksissa eduskuntavaaleissa ääniä ilkkumalla asetukselle.

Asetusta ovat käyttäneet hyväkseen myös kiertävät kauppamiehet, jotka ovat saaneet peloteltua maaseudun iäkkäät asukkaat ostamaan kalliita puhdistusjärjestelmiä. Aina ne eivät ole edes toimineet niin kuin olisi pitänyt.

Maaseudun asukkaille olisi tärkeää, että jätevesisäännöt vihdoin asettuisivat aloilleen niin, että niiden pohjalta uskaltaisi suunnitella tulevia remontteja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat