Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kriisi jakaa valtaa laidoille

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Portugali ehti olla 11 päivän ajan esimerkki siitä, miten hallituspuolue voi voittaa vaalit kovista talouden säästötoimista huolimatta. Nyt Portugali on esimerkki laitapuolueiden vallan kasvusta, kun vakiintuneet poliittiset käytännöt murtuvat.

Keskustaoikeistolaisen sosiaalidemokraattisen puolueen hallitus kaatui tiistaina, kun parlamentin toiseksi suurimman puolueen muodostavat keskustavasemmistolaiset sosialistit hylkäsivät hallituksen talousohjelman kommunistien ja radikaalivasemmiston tuella. Äänestys rikkoi yli neljä vuosikymmentä päteneen säännön, jonka mukaan eniten ääniä saanut puolue muodostaa vaalien jälkeen hallituksen, vaikka sillä ei olisi enemmistöä parlamenttipaikoista.

Sosiaalidemokraattinen pääministeri Pedro Passos Coelho on noudattanut tiukkaa säästöohjelmaa ja on saanut talouden käännetyksi nousuun. Sosialistien johtaja António Costa lupasi tukipuolueilleen luopua lukuisista säästöistä, mutta hän viestitti samalla EU:lle noudattavansa tiukkaa budjettikuria.

Nyt presidentti Aníbal Cavaco Silva voi joko määrätä uudet vaalit tai nimittää sosialistit muodostamaan hallituksen, jonka valta riippuisi paikkamäärältään suhteellisen pienestä laitavasemmistosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat