Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä ei ole ainoa urheilun mätäpesäke

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomien mukaan Maailman antidopingneuvoston Wadan uusi raportti todistaa dopingin systemaattisen käytön venäläisurheilijoiden keskuudessa.

”Se ei ole tapahtunut vain valtion hiljaisella siunauksella vaan suoranaisella painostuksella, jossa turvallisuuspalvelu FSB on käyttänyt pelotevaltaansa.”

”Vladimir Putinin johdolla Venäjä on palauttanut Neuvostoliiton aikaista asemaansa geopolitiikassa. Nyky-Venäjän toiminta alkaa muistuttaa Neuvostoliittoa myös muilla elämänalueilla.”

”Putin on oivaltanut huippu-urheilun valtavan julkisuusarvon. – – Ei ole uskottavaa, että kielletyt keinot rajoittuisivat yleisurheiluun.”

”Tyypilliseen tapaansa Venäjä on kuitannut Wadan raportin provokaationa. Propagandan maailmankuvassa on vain tarkoitushakuisia mielikuvia ja vastamielikuvia. Totta on silti aina siteeksi. Epäilyksen varjo voidaan langettaa myös Yhdysvaltojen, Kenian ja Jamaikan yleisurheilun ylle.”

”Puhtaan urheilun tavoitteesta ei kuitenkaan tule tinkiä. Huippu-urheilun uskottavuus vaatii mätäpesäkkeiden puhdistamista yksi kerrallaan.”

”Omassa korruptioskandaalissaan ryvettyneen Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n on syytä sulkea Venäjä ulos kilpailuista, kunnes koko vyyhti on selvitetty.”

Lapin Kansa toteaa huippu-urheilun ja dopingin kulkeneen aina käsikynkkää.

”Penkkiurheilijoiden usko puhtaaseen urheiluun on mennyt jo aikoja sitten, eikä sen palaamisesta ole takeita. Vain lapsellisimmat sinisilmät ja autuaimmat tekopyhät voivat uskotella itselleen, että Venäjä on maailman ainoa ja viimeinen dopingsuurvalta, jonka ulkopuolelta vilunkipeli on saatu kitkettyä pois.”

”On korkein aika tunnustaa, että doping on tullut jäädäkseen huippu-urheiluun. Silti taistelua tätä urheilun ebolaa vastaan on jatkettava – jos ei muun niin puhtaiden huippu-urheilijoiden takia.”

Ilkka kirjoittaa, että urheilu tarvitsee suuret dopingskandaalinsa vapautuakseen kielletyistä aineista ja vilpistä.

”Toivottavasti itänaapurin urheiluun tulee nyt samankaltainen käänne kuin Suomeen Lahden MM-kisojen jälkeen vuonna 2001.”

”Wadan raportteja odotellaan myös Keniasta, Jamaikalta, Kiinasta, Etiopiasta ja Yhdysvalloista.”

”Venäjä voi olla dopingin järjestelmällisyydessä omaa luokkaansa, mutta ainoa vippaskonstien käyttäjä se ei ole.”

Hämeen Sanomat arvioi, että dopingongelma koskee kaikkia maita, joissa urheillaan ammattimaisesti ja kamppaillaan suurista rahoista.

”Venäjän doping tuskin rajoittuu vain yleisurheiluun. Venäjä ei ole myöskään mikään nykymaailman pahuuden saareke urheilussa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat