Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisareita riittää jokaiselle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pienen, viennistä elävän kansantalouden muutosten seuranta reaaliajassa on äärimmäisen vaikeaa. Se viesti taloudesta, joka on tänään pitävä, saattaa olla huomenna väärä. Iso laivatilaus saattaa heilauttaa viisarin tilitysajankohtana ylöspäin – näyttää hyvältä. Vuotta myöhemmin mittaus muuttuu samasta syystä liiankin pessimistiseksi – näyttää pahalta.

Vielä alkuviikosta teollisuuden tuotantolukujen valossa näytti siltä, että talous kasvaisi jo. Työpäiväkorjattu teollisuustuotanto kasvoi vuoden takaisesta.

Perjantai ja 13. päivä muutti kuvan: Tilastokeskuksen mukaan työpäiväkorjattu kansantalouden tuotanto laski syyskuussa selvästi vuoden takaisesta.

Mutta viisarit osoittavat ristiin. Kun teollisuustuotannon katsottiin kasvaneen, varjoon jäi se, että tilauksia oli tullut kitsaasti. Samoin perjantain pilven taakse jäi auringonsäde: palvelualoilla liikevaihto kasvoi selvästi.

Ja taas olisi tarjolla jotain myös pessimistille: teollisuuden liikevaihto supistui loppukesällä kovaa vauhtia. Mutta eipäs hätäillä – rakentaminen nousee ja rakennusyritysten liikevaihto kasvoi.

Ehkä varovaisuus on paikallaan. Jos Suomen talouden tilasta ei ole sanottavissa mitään varmaa, tilanne ei ole hyvä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat