Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leimattuja vihanneksia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskiviikkona EU vakuutti, että päätös vaatia erillinen alkuperäleima Israelin miehittämiltä alueilta tuoduille maataloustuotteille on puhtaasti käytännön ratkaisu, mutta kyllä se on politiikkaa. Se ei tarkoita, että ratkaisu olisi välttämättä väärä.

EU:n komission ohjeen mukaan israelilaisyritysten Israelin miehittämillä alueilla tuottamien maataloustuotteiden alkuperämaaksi ei saa enää merkitä Israel, vaan merkinnän täytyy osoittaa, että tuotteet on valmistettu siirtokunnissa.

EU korostaa, ettei kyseessä ole boikottitoimi. Taustalla ovat kuitenkin Israelin kansainvälisesti laittomina pidettyjen siirtokuntien arvostelun voimistuminen ja siirtokuntien jatkuva vahvistaminen.

Israelilaisarvioiden mukaan leimapäätös voi aiheuttaa runsaan kymmenen miljoonan euron loven Israelin ja EU:n vajaan 30 miljardin euron arvoisiin taloussuhteisiin.

Israelin hallituksen reaktioissa alkuperäleimaa pidetään syrjivänä. Se on rinnastettu jopa juutalaisilta Natsi-Saksassa vaadittuun keltaiseen tähteen. Reaktiot kertovat vallitsevasta ilmapiiristä ja siitä, että Israel on aidosti huolissaan orastavista boikottikampanjoista. Niitä voi torjua parhaiten edistämällä rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat