Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väylistä asuinbulevardeiksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin maankäyttöä, rakentamista ja julkisen liikenteen suunnittelua ohjaava yleiskaava on eräänlainen ison investointiohjelman lähtölaukaus. Sen kantavana ajatuksena on varautua Helsingille ennustettuun väestönkasvuun tiivistämällä kaupunkia.

Vuoteen 2050 ulottuva kaava läpäisi viikko sitten kaupunkisuunnittelulautakunnan ja on nyt kaksi kuukautta kaupunkilaisten nähtävillä. Lopullinen sinetti tulee vasta ensi vuoden lopussa kaupunginvaltuustossa.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi lopulta ajatuksen kaupunkibulevardeista eli siitä, että Helsingin isoja moottoritiemäisiä sisääntuloväyliä kavennetaan ja niiden varsille rakennetaan tiiviisti asuntoja. Tämän mullistuksen varaan on laskettu varsin iso osa yleiskaavan asuntorakentamisesta.

Havainnekuvista toteutukseen on vielä pitkä matka muun muassa siksi, että kyseiset väylät eivät ole Helsingin vaan valtion maanteitä eikä valtio ole vielä ottanut kantaa asiaan. On muutenkin hyvä selvittää perusteellisesti, miten terveellisiä näistä asuinpaikoista tulee – ottaen kuitenkin huomioon, että autojen tekniikka kehittyy. Lisäksi Helsinki panostaa paljon joukkoliikenteeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat