Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus sai muistutuksen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitus perui maanantaina jälleen yhden päätöksensä, kun sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) ilmoitti eläkeläisten asumistuen pysyvän ennallaan ensi vuonna. Tarkoituksena oli yhdistää se yleiseen asumistukeen. Sen seurauksena tuki olisi leikkautunut kymmeniltätuhansilta eläkeläisiltä ja noin 27 000 eläkeläistä olisi pudonnut köyhyysrajan alapuolelle.

Hallitus aikoo myös puolittaa lääkekorvauksiin aiotut säästöt. Molemmista peruutuksista tulee ensi vuoden budjettiin lovi. On vielä auki, mistä korvaavat säästöt tehdään – sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonala on jo aika tarkasti haravoitu.

Peruutukselle löytyi heti monta äitiä ja isää. Tuen leikkaus oli perussuomalaisille erityisen kova pala, ja he saivat peruutuksen läpi hallituksessa ilmeisesti vastikkeeksi siitä, että suostuivat liittämään valinnanvapauden sote-uudistukseen.

Eläkeläisjärjestöt puolestaan totesivat, että niiden järjestämät mielenosoitukset ja paine päättäjiä kohtaan tepsivät. Kunniaa ottivat myös oppositiopuolueet, joista osa teki välikysymyksen asumistuesta.

Hallitukselle tuli jälleen kerran tarpeellinen muistutus: säästöpäätöksiin täytyy liittää kunnolliset vaikutusarviot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat