Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis-solutuksen lintukoto tarvitsee lisää tiedustelua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti toivoo, että Pariisin terrori-iskujen jälkeen Suomessa suhtaudutaan aiempaa suopeammin jo valmisteltuun tiedustelulainsäädännön uudistamiseen.

”Pariisin terrori-iskut osoittivat, miten haavoittuvainen avoin demokraattinen yhteiskunta on keinoja kaihtamattoman terrorismin edessä. ”

”Avoimet yhteiskunnat pohjaavat kansalaisten keskinäiseen luottamukseen. Se on paljon vahvempi voima kuin pelko, joka on terroristiorganisaatioiden ja diktatuurien hallitsemiskeino. Demokratiakin tarvitsee kuitenkin keinoja puolustautuakseen.”

”Jos Suomessa olisi tiedustelulainsäädäntö, joka mahdollistaisi tiedustelun valtion turvallisuutta uhkaavan tiedon saamiseksi, niin tiedustelua käytettäisiin juuri ajankohtaisessa tilanteessa. Nykyisellään suojelupoliisilla ei ole valtuuksia valtion turvallisuutta uhkaavan tiedon saamiseen.”

Kainuun Sanomien mukaan viranomaisille on Suomessa saatava vastaavat valvontaoikeudet kuin muualla Euroopassa.

”Suomen perustuslain mukaan puhelujen ja luottamuksellisten viestien salaisuutta ei voi loukata. Poliisi voi murtaa tämän suojan tuomioistuimen päätöksellä vain vahvassa rikosepäilyssä.”

”Ilman rikosepäilyä viranomaiset eivät pääse kiinni esimerkiksi Syyrian ja Suomen väliseen tietoliikenteeseen. Suomi on mahdolliselle Isis-solutukselle varsinainen lintukoto, mikä on riski koko Euroopalle.”

”Muualla terrori-iskuja on myös estetty tiedustelun avulla, vaikka Pariisissa se ei onnistunut.”

Aamulehti puolustaa Schengen-sopimusta ja vastustaa rajojen sulkemista.

”Schengen on ollut vaakalaudalla jo Pariisin iskuja ennen siirtolaistulvan takia. Sen jatkosta keskustellaan varmasti ainakin ensi perjantaiksi koolle kutsutussa EU-sisäministerien hätäkokouksessa.”

”Sopimuksen purkaminen olisi osavoiton luovuttamista Isisille ja muullekin kansainväliselle terrorille. Jos aiomme käydä sotaa näitä raakalaisia vastaan, niin viisainta on käydä sotaa vapauden ja ihmisyyden keinoilla. Juuri niillä, jotka Isis ja sen kaltaiset haluavat riistää ihmisiltä.”

Keskisuomalainen toivoo, että Pariisissa pian alkava kansainvälinen ilmastokokous ei jää terrorismin jalkoihin.

”Euroopan komission mukaan Pariisin terrori-iskut eivät estä kokousta. Päinvastainen näyttäisikin antautumiselta terrorismin edessä. Turvatoimien kiristäminen ei saa viedä pääosaa, sillä kokouksen alla on paljon avoimia kysymyksiä muun muassa kehitysmaiden tukemisesta päästöjen vähentämisessä.”

”Pariisin ilmastokokouksen pitää keskittyä asialistaansa eikä terrorismiin. Tuloksekas kokous olisi oikea vastaus myös terroristeille.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat