Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Panokset kasvavat Postissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Panokset Postin ja sen henkilöstön työriidassa kasvavat edelleen. SAK:n hallitus päätti maanantaina keskeyttää neuvottelut työmarkkinaratkaisusta – tai pääministeri Juha Sipilän (kesk) termein yhteiskuntasopimuksesta – mikäli Posti käyttää vuokratyövoimaa korvaamaan työntekijöitä mahdollisen lakon aikana.

Postin työntekijät uhkaavat aloittaa paikalliset lakot torstaina pääkaupunkiseudulta alkaen.

Postin työntekijöiden ammattiliitto Pau on SAK:n jäsenliitto. SAK:hon kuuluva Palvelualojen ammattiliitto Pam julistikin jo hakusaartoon Sol Henkilöstöpalvelut, jonka vuokratyövoimaa Posti käyttää. Tiistaina Elinkeinoelämän keskusliitto vastasi SAK:lle. EK:n mukaan SAK:n uhkaus johtaisi toteutuessaan kylmään kauteen työmarkkinoilla.

Mikäli SAK lopettaisi neuvottelut työmarkkinasopimuksesta, se tarkoittaisi, että Sipilän hallituksen niin sanotut pakkolait tulisivat todennäköisesti voimaan.

Asiaan tuo yhden ulottuvuuden vielä se, että vastuu omistajaohjauksesta ja sen myötä valtionyhtiö Postista kuuluu hallituksessa itselleen pääministerille. Sipilä on sitäkin kautta keskellä työriitaa, joka näyttää tukitoimien ja uhkausten myötä paisuvan kohtuuttomasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat