Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siuntion epävarmuus jatkuu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Länsi-Uudenmaan Siuntio ei ilmeisesti jääkään joukkoliikennesumppuun. Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus hyväksyi tiistaina esisopimuksen, jonka mukaan HSL tilaa junaliikennettä Siuntion ja Helsingin välille. Siuntion kunta maksaa vuosittaisesta 1,6 miljoonan kustannuksesta noin viidenneksen.

Juha Sipilän (kesk) hallitus ilmoitti kesällä leikkavansa VR:n ostoliikennettä 15 miljoonalla, minkä johdosta VR puolestaan ilmoitti lopettavansa liikennöinnin useilla kannattamattomilla reiteillä. Yksi näistä oli Y-junayhteys Kirkkonummelta Siuntion kautta Karjaalle.

Siuntiolaisten kannalta on tietenkin hyvä, että junaliikenne ei lopu maaliskuussa. Useampi sata kuntalaista pendelöi päivittäin kouluun Kirkkonummelle tai töihin pääkaupunkiseudulle.

HSL:n ratkaisu on väliaikainen, sillä junaliikenteen jatkoa kaavaillaan vain vuoden 2017 loppuun. Siuntiolle epävarma tilanne on hankala: kunta on kaavoittanut aseman kupeeseen asuinalueen, johon on vaikea houkutella asukkaita liikenneratkaisujen ollessa auki.

Valtiolta tuskin on apuja tulossa, joten Siuntio pyrkinee HSL:n jäseneksi. Jäsenyyden pitäisi onnistua vuoden 2017 loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat