Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minulla ei ole mitään syytä katsoa peiliin, mutta miten ihmeessä naiset alistuvat itsekidutukseen

Pääkirjoitus
 
Lauri Malkavaara

Istun tässä ja kirjoitan tätä. Jalassani on sammarit ja tossut, yläosassa t-paita ja sen päällä villapaita.

En muista, katsoinko aamulla peiliin. Voi olla, että en ole nähnyt ulkonäköäni päiväkausiin. Peiliin katsominen on turhaa, sillä näky on aina sama.

Pesen itseni saippualla ja käytän deodoranttia, mutta muuta en iholleni lisää. Olisinko viime kesänä kerran pannut nenänpäähän aurinkorasvaa?

Istun tässä, kirjoitan tätä, ja toinen ihminen kävelee ohi. Panen hänet merkille jo kaukaa, sillä hänen kengistään lähtee terävä, säännöllinen kopina.

Jo pelkästä äänestä voi päätellä, mitä eroa meissä on. Hänellä on XX-kromosomit, ja minulla on X ja Y. Hänellä on vaatteidensa alla erilaiset sukupuolielimet, hiukan erilainen ruumiinrakenne ja erilainen ääni. Ilmeisesti myös synnynnäisissä henkisissä ominaisuuksissamme on eroa, mutta onko sitä paljon vai vähän, siitä tiedemiehet ja -naiset eivät ole päässeet yksimielisyyteen.

On kuitenkin vielä yksi ero.

Ohikulkijani käyttää joka aamu paljon aikaa ulkonäkönsä manipuloimiseen. Hän lisää erilaisia aineita hiuksiinsa ja muotoilee niistä kampauksen. Kasvojensa eri kohtiin hän lisää erilaisia kemikaaleja ja väriaineita. Erityistä huomiota hän käyttää silmiinsä. Niihin lisättäviä aineita voi olla puolen tusinaa.

Sitten hän sonnustautuu vaatteisiin, jotka kiristävät ja puristavat mutta tuovat esiin hänen vartalonsa muotoja.

Ja lopulta hän vetää jalkoihinsa korkeakorkoiset kengät, vaikka ne sattuvat jalassa ja niillä on vaikea kävellä.

Hänen aamutoimensa ovat niin pitkällinen ja hämmentävä toimitus, että minulla on kaksi kysymystä.

Miten sukupuoliero voi olla tässä asiassa niin suunnattoman suuri? Ja miten ihmeessä naiset alistuvat tällaiseen itsekidutukseen?

(Eikä vastaukseksi kelpaa, että meikkaamiseen ja korkokenkiin on nuoresta pitäen tottunut, ja siksi ne tuntuvat ihan mukavilta. Ihan samaa sanoivat aikoinaan kiinalaiset naiset, joiden jalkaterät typistettiin, jotta ne näyttäisivät sirommilta. Tai burmalaiset naiset, joiden kaulaan lisättiin yhä uusia renkaita, jotta se kasvaisi pidemmäksi ja sorjemmaksi.)

Lopuksi huomautan, että varsin yleisesti miehet käyttävät kymmeniätuhansia euroja metallilaatikoihin, joilla ei ole muuta tehtävää kuin se, että niiden avulla siirrytään paikasta toiseen.

Se on täysin mieletöntä mutta jonkin toisen kirjoituksen ja kirjoittajan aihe.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat