Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yllättävän moni yllättää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsinki tekee investointeja, joilla on tarkoitus lisätä pyöräilyä kaupungin alueella. Pohdinnassa on rakentaa Hämeentielle pyöräkaistat ja Itäväylää myötäilevä pyörätie keskustasta Itäkeskuksen taakse.

Pyöräily onkin lisääntynyt kiitettävästi. Helsingin keskustan halkaisevalla baanalla on ollut tänä vuonna jo yli 750 000 pyöräilijää. Todennäköisesti myös polkupyörää talvisin käyttävien ihmisten määrä kasvaa.

Marraskuun pimeydessä näyttää siltä, että yllättävän moni pyöräilijä haluaa pysyä muille liikkujille yllättävänä. Epätieteelliset otannat myöhäissyksyn pyöräliikenteestä kertovat, että noin puolet aamuhämärän pyöräilijöistä ei käytä valoja. Lisäksi aika moni käyttää kypärän sijasta pipoa.

Pyöräilykypärän käyttäminen on laissa kirjattu viisaaksi neuvoksi, mutta valoja on pakko käyttää hämärällä ja pimeällä. Uuden lain mukaan valon ei tarvitse enää olla pyörään kiinnitetty, myös pyöräilijään kiinnitetty valo kelpaa.

Jos tämä muutaman euron arvoinen henkivakuutus ei joillekin pyöräilijöille tyylikysymysten vuoksi kelpaa, ehkä poliisin kannattaisi hoputtaa investointiin vaihtoehtoiskustannuksilla – rikesakot tulevat kalliimmaksi kuin lamput.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat