Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin lakkoa arvostellaan ja ihmetellään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalaisen mukaan täytyy tapahtua ihmeitä, jotta Postin työehtoriidassa saataisiin aikaan sovinto viikonlopun aikana.

”Kärjistyneestä työtaistelusta tekee erikoisen se, että kysymyksessä on valtio-omisteinen yhtiö, joka hoitaa lakiin kirjattua yleispalvelutehtävää. Laki takaa postin viisipäiväisen jakelun, kohtuuhintaisen kirje- ja pakettipalvelun sekä toimipisteverkon säilymisen.

Valtio-omisteisessa yhtiössä olisi syytä hoitaa työriidat siten, etteivät ne kaadu koko maan niskaan niin kuin nyt tukilakkojen myötä uhkaa käydä.”

Kalevan mukaan lakko kielii kyvyttömyydestä ratkaista työehtoriitoja.

”Mitä pitempi lakko, sitä vakavampia seuraukset. Postin kulku, jos mikä, on yhteiskunnallinen peruspalvelu. Kansalaisia kiusataan taas.”

”Neuvottelutilanne vaikuttaa nyt olevan umpisolmussa. Jos edistystä ei tapahdu pikapuoliin, edessä ovat tukilakot, joita aina valmis AKT on jo väläyttänyt.

”Tämäkin työtaistelu päättyy joskus kompromissiin. Jos tahtoa ja taitoa on, kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen riesana oleva lakko saadaan päättymään nopeasti.”

”Lakkoihin ajaudutaan Suomessa edelleen aivan liian herkästi. On pakko kysyä, miksi niin monessa muussa maassa asiat kyetään hoitamaan toisin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat