Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Led-vallankumous etenee

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kotitaloudet tekevät kiitettävästi oman osuutensa sähkönsäästöurakassa. Asumisen energiankulutus pysyi Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna vuoden 2013 tasolla.

Kotitalouslaitteiden energiankulutus väheni selvästi: neljä prosenttia edellisestä vuodesta. Kotien valaistus nielee yhä vähemmän sähköä. Viime vuonna energiatehokkaat lamput – erityisesti led-valot – vähensivät valaistukseen käytetyn sähkön määrää yhdeksän prosenttia.

Led-vallankumous näkyy lisäksi siinä, että kotitalouksien sähkönkulutusta pienentävät myös uudet televisiot. Vaikka niiden kuvaruutu on usein suurempi kuin vanhoissa televisioissa, uusissa televisioissa näytön taustavalo tuotetaan ledeillä. Kulutuslukemista voinee päätellä, että led-valot ovat nyt lopullisesti syrjäyttämässä perinteiset lamput.

Lamppuvallankumous on mainio osoitus siitä, että työ ilmastonmuutoksen estämiseksi etenee, jos taloudelliset kiihokkeet ovat oikeansuuntaiset. Osa ihmisistä on kyllä valmis maksamaan hyvistä töistään, mutta muutos tulee vasta, kun massa on mukana. Ledien suosion kasvua selittää ennen kaikkea hinta. Led-lamppujen hinta on muutamassa vuodessa romahtanut ja niiden valoteho kasvanut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat