Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nainen kelpaa johtajaksi rasvanahkaduunareillekin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat pohtii vasemmistoliiton tulevaisuutta nyt, kun Paavo Arhinmäki ilmoitti luopuvansa puolueen puheenjohtajan tehtävästä ensi kesänä.

”Puheenjohtajan vaihdon tarpeesta puhuttiin heti viime kevään eduskuntavaalien jälkeen vasemmistoliiton kärsittyä pahan vaalitappion. Vaihtopuheet jäivät kuitenkin keväällä yksittäisiksi äännähdyksiksi. Arhinmäki sai pienentyneen puolueen pysymään hyvin näpeissään, missä auttoi puolueen nopeasti löytämä ärhäkkä oppositiorooli.”

”Vasemmistoliitto oli harjoitellut oppositiopolitiikkaa jo viime vaalikaudella lähdettyään Jyrki Kataisen (kok) hallituksesta keväällä 2014 protestiksi säästöille. Operaatiolla tähdättiin puolueen vaalimenestykseen, jota ei kuitenkaan tullut.”

”Nyt Arhinmäen ilmoitus yllätti. Seuraajaehdokkaina pidetyiltä tuli kakistelevia vastauksia kysymykseen, kiinnostaako puheenjohtajan tehtävä. Ennen vanhaan moni neito sanoi kosijalleen, että tämä tuli niin äkkiä.”

”Vasemmistoliiton uskotaan saavan nyt naispuolisen johtajan. –– Joku ehkä kysyy, mitä vasemmistoliiton kannattajakunnan jäljellä olevat rasvanahkaduunarit ajattelevat naisesta puheenjohtajana. Tuskin paljon sen kummempaa kuin Suvi-Anne Siimeksestä, joka johti vasemmistoliittoa 1998–2006.”

Aamulehti moittii Suomen asuntopolitiikkaa

”Asumisen ongelmat ovat kasautuneet ja kärjistyneet, eikä tilannetta lainkaan helpota se, että Suomesta turvapaikan saavien pakolaisten on tuota pikaa saatava vakituinen katto päänsä päälle.”

”Suurimmissa kaupungeissa vuokra-asunnoista on jo vuosia ollut huutava pula eikä uudisrakentaminen pysy lähimainkaan kaupungistumisen perässä. Lähivuosina ongelma tuskin korjaantuu. Vanhojen asuntojen korjausrakentaminen nielee miljardeja euroja, mutta asuntojen määrää isot satsaukset eivät lisää.”

”Etenkin pääkaupunkiseudulla hintataso on jo ajat sitten ylittänyt pieni- ja keskituloisten kipurajan – työttömistä puhumattakaan. Pelkästään Helsingissä asuntojonossa on yli 20 000 yksinasuvaa ja perhettä. Jonottajista useammalla kuin joka toisella on kiireellinen asunnon tarve.”

”Kasvukeskusten ulkopuolella tilanne on päinvastainen. Lukematon määrä asuntoja on tyhjillään, vaikka omistus- ja vuokra-asuntojen hinnat ovat romahtaneet.”

”Joka tapauksessa maahan jääville pakolaisille on järjestettävä asunto. – – On ymmärrettävää, ettei asuminen ’pöpelikössä’, kaukana palveluista ja työpaikoista, miellytä tulijoita. Yhtä selvää lienee se, etteivät pitkään asuntoa jonottaneet katsele hyvällä, jos maahanmuuttajat kiilaavat heidän ohitseen. Molempien ryhmien on nyt osoitettava joustavuutta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat