Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vajoaminen pysähtyi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tuoreet työllisyys- ja työttömyyslukemat ovat siitä kiitollisia, että kukin voi lukea niitä haluamallaan tavalla.

Jos haluaa kritisoida hallituksen työllisyyspolitiikkaa, voi sanoa, että työttömien määrä kasvoi lokakuussa. Jos tällaiseen ei ole tarvetta, voi todeta työttömyyden kasvutrendin taittuneen.

Jos haluaa nähdä tilanteen myönteisesti, lukuja kannattaa verrata euroalueen keskiarvoon, joka on yli Suomen tason. Synkistelijä muistuttaisi, että vertailu kannattaa tehdä niiden maiden kanssa, joihin kilpailukykyä aina verrataan. Silloin Suomen työttömyys on korkeampi.

Pitkäaikaistyöttömien työttömyys näyttää muuttuvan entistä sitkeämmäksi. Mutta toisaalta työllisten määrä ja työllisyysaste ovat alkaneet nousta. Lomautuksia on työnantajien ennakkoilmoituksista päätellen tulossa aiempaa vähemmän. Myös uusien avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut.

Tasapuolisin tulkinta työ- ja elinkeinoministeriön sekä Tilastokeskuksen lukemista voi olla se, että työllisyys- ja työttömyystilastojen valossa Suomen ei voi sanoa enää vajoavan. Tulkinnan kääntöpuoli on tietysti se, että eipä Suomen voi sanoa näiden numeroiden perusteella nousevankaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat