Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolesta ja vastaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Euroryhmä päätti odotetusti, että Kreikalle aiemmin luvatusta 86 miljardin euron tukipaketista voi alkaa valuttaa rahaa Ateenaan. Kreikan todettiin vieneen maan taloudelta vaadittuja muutoksia eteenpäin.

Kreikan parlamentti hyväksyi viime viikolla muun muassa veropohjaa ja -tasoja muuttavia lakeja. Päätöksen jälkeen Kreikka sai kymmenen miljardia euroa ongelmapankkien pääomittamiseen ja kaksi miljardia lainojensa hoitamiseen.

Vaikka parlamentti sopi muutoksista, niiden toteuttamisesta ei voi olla täysin varma. Talousavun vastikkeena vaadittujen ratkaisujen omistajuus on ollut Kreikassa pahasti hukassa. Hallitusrintama lohkeili parlamenttiäänestyksessä ja hallituksen takana oleva enemmistö kutistui.

Kun Kreikassa järjestettiin pari viikkoa sitten yleislakko säästöjä vastaan, monet hallitsevan Syriza-puolueen jäsenet tukivat lakkoa. Puolue kehotti ihmisiä kertomaan lakollaan, mitä he ajattelevat lainoittajien vaatimasta talouspolitiikasta. Siis politiikasta, jonka Syriza hyväksyy.

Kreikan tuesta on kehittynyt outo näytelmä. Kreikan hallitus on sekä toteuttavinaan että vastustavinaan säästöjä. Lainoittajat ovat näkevinään säästöjen toteutuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat