Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin uhkapeliä vai Venäjän vastuuttomuutta?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan Turkin ilmavoimien alasampuman venäläishävittäjän tapaus on Venäjän kannalta hankala.

”Vladimir Putin on jo joutunut selittelemään kansalle menetyksiä Lähi-idässä. Venäläisen matkustajakoneen pudottanut Isisin pommi-isku oli traumaattinen kokemus. –– Venäjän kannalta kyse on myös kasvojen säilyttämisestä.”

Karjalainen pohtii, onko ilmatilaloukkauksista piittaamaton pelottelupolitiikka ollut Venäjän kannalta viisasta.

”Venäjän tulee olemaan vaikeaa kumota Turkin esittämää todistusaineistoa rajaloukkauksesta ja varoituksista – ainakin kotiyleisön ulkopuolella.”

”Kireästä kansainvälisestä tilanteesta huolimatta Turkilla ja Natolla toisaalta ja Venäjällä toisaalta ei liene tarvetta kiristää välejä entisestään. Yhä selvempää on, että ensisijainen uhka on juuri nyt yhteinen, Isis-terroristijärjestö.”

”Venäjällä on laaja muslimivyöhyke rajoillaan. Sinne se ei Isistä halua.”

Savon Sanomat toivoo, että venäläishävittäjän alasampuminen toimii opetuksena presidentti Putinille.

”Ilmatilanloukkaukset ovat uudelleen aloittelevalta maailmanpoliisilta alokasmaisia virheitä. Venäjäkään ei voi mellastaa eri maiden ilmatiloissa ihan miten tahansa.”

Kainuun Sanomat kysyy, onko venäläishävittäjän pudottaminen –  tai toisaalta venäläiskoneen Turkin ilmatilaan tunkeutuminen –  yritys vaikeuttaa suurvaltojen Syyrian kriisin ratkaisemista koskevan yhteisymmärryksen saavuttamista.

”Turkin johdolla on selvä intressi vaikeuttaa neuvotteluja, jos niiden seurauksena itsenäisen kurdivallan syntyminen näyttää todennäköiseltä. Jos kone tämän takia ammuttiin alas suurkonfliktin uhallakin, pelaa Turkin johto äärimmäisen vaarallista uhkapeliä.”

”Toisaalta, jos Venäjä olisi tarkoituksellisesti koetellut Turkin sietokykyä piittaamatta väitetyistä useista varoituksista ennen alasampumista, olisi se yhtä vastuutonta toimintaa, jonka tarkoitusperiä voi vain ihmetellä.”

Hämeen Sanomien mielestä koossa ovat pahimman luokan painajaisen ainekset.

”Selitykset muistuttavat suursodan syttymisestä kertovaa romaania. –– Välikohtaus on historiallisen vakava, eikä sen lopullisia seurauksia voi vielä loppuun saakka arvioida.”

”Se on varmaa, että ääri-islamilaisille terroristeille venäläiskoneen tuho on riemuvoitto.”

Pohjalainen kirjoittaa, ettei sapelinkalisteluun ole varaa.

”Alusta alkaen Syyriassa on yritetty välttää amerikkalaisten ja venäläisten joutumista vastakkain jonkin onnettoman yhteensattuman vuoksi. – – Leimahdus voi saada alkunsa mitättömistäkin syistä ja lähteä vyörymään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat