Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia pehmensi säästöjä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Britannian konservatiivihallitus varmisti paikkansa tiukan julkisen talouden esitaistelijana voittamalla toukokuussa vaalit ylivoimaisesti. Puolue ei vaalitaistelussakaan luopunut kiistellyistä säästötavoitteistaan. Siksi niistä tinkiminen edes jonkin verran on kiinnostava käänne.

Valtiovarainministeri George Osborne oli talouskurin henkilöitymä, kunnes hän keskiviikkona ilmoitti, että hallitus luopuu aikeesta leikata kuudella miljardilla eurolla erityisesti pienituloisille osuvia verovähennyksiä. Lisäksi hallitus jatkaa halvan asuntotuotannon tukemista ja peruu poliisilaitoksen säästöt.

Osborne kertoi muutoksista esitellessään arvion budjettikehityksestä seuraavalle viidelle vuodelle. Hän kiisti luopuneensa talouskurista ja sanoi vain löytäneensä pehmeämmän tien entiseen päämäärään. Tavoitteena on julkisen talouden ylijäämä vuoteen 2020 mennessä ja samalla siirtyminen alhaisemman sosiaaliturvan mutta korkeampien palkkojen aikakauteen.

Muutokset eivät romuttaneet budjettikuria. Epäsuosituimmista säästöistä oli mahdollista luopua, koska brittihallitus on saamassa alhaisista lainakustannuksista ja kasvaneesta verokertymästä yli 38 miljardin euron arvoisen lisähyödyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat