Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisturistit palaavat

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Venäläiset näyttävät taas tulevan alkuvuodesta Suomeen viettämään uuttavuotta ja venäläistä joulua. Syynä on ruplan arvon vakiintuminen, joskin aiempaa selvästi alemmalle tasolle.

Viime vuodenvaihteessa, ruplan syöksyn aikaan, venäläisturistien määrä ja erityisesti heidän tekemänsä ostosten määrä suorastaan romahtivat. Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskaupan myynti väheni Lappeenrannan seutukunnassa 14,9 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Samaan aikaan venäläisyöpyjien määrä Etelä-Karjalassa väheni peräti 44,2 prosenttia.

Seuraukset ovat näkyneet Helsingissä, mutta erityisen selvästi ne ovat näkyneet Kaakkois-Suomessa. Lappeenrannassa vaatteiden luksusmerkkeihin keskittynyt kauppakeskus joutui sulkemaan ovensa.

Kaakkois-Suomella on yhä matkailuvalttinsa vaikkapa Pietarista tulevalle turistille: rajan yli pääsee kätevästi omalla autolla, ja alueella on puhdasta luontoa, väljää ja ennen kaikkea turvallista.

Mennee kuitenkin vielä jokunen vuosi, ennen kuin venäläiset käyttävät rahaa entiseen malliin. Massiivisia kauppakeskusinvestointeja ei rahoiteta suomalaisten tai muualta kuin Venäjältä tulevien turistien ostoksilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat