Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksuaalirikollisten uhreja kohtaan on väärin, että vain ulkomaalais­taustaisen teko aiheuttaa hälytystilan

Pääkirjoitus
 
Hanna Mahlamäki Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen esimies.

”Ihan suomalaisetkin voivat tehdä tällaista ja sitä on voinut aina tapahtua. Sitähän on aina vaara semmoiseen.”

Näin sanoi Ylen pääuutislähetyksen haastattelussa tiistaina Emmi Pulkkinen, Kempeleen keskustasta haastateltavaksi poimittu nuori tyttö. Uutisten aiheena oli samana päivänä paljastunut raiskaustapaus, jossa poliisi epäilee ulkomaalaistaustaista 17-vuotiasta 14-vuotiaan kempeleläistytön raiskauksesta.

Se, mitä uutisissa haastateltu nuori tyttö sanoi ja minkä varmaan kaikki tytöt ja naiset tietävät, ei kuitenkaan noussut päähuomion kohteeksi.

Huomio kiinnittyi siihen, mitä pääministeri Juha Sipilä (kesk) teki.

”Tuo on vakava, tuomittava, inhottava ja raukkamainen teko, jos julkisuudessa oleva tieto kaikkineen pitää paikkansa”, Sipilä lausui kuin olisi kuullut ensimmäistä kertaa ylipäätään, että Suomessa epäillään tapahtuneen raiskaus.

Uutisissa kerrottiin jopa, että pääministeri järjesti Kempeleen raiskausepäilyn takia kriisikokouksen. Tieto osoittautui liioitelluksi. Kokous oli ollut suunnitelmissa jo ennen kuin uutinen epäilystä tuli – sen Sipilä itse asiassa sanoi tv-kameralle jo samana päivänä.

Faktan ei annettu häiritä sitä, että oli aika rakentaa draama: Nyt se sitten tapahtui. Muualta tullut mies kajosi meidän tyttöömme. Ja nyt Suomen naisten suojelemiseksi tehdään kaikki voitava.

Kempeleessä tiistaina ja Raisiossa perjantaina paljastuneet turvapaikanhakijataustaisiin tekijöihin kohdistuvat raiskausepäilyt ovat hirvittäviä uutisia.

Poliisin mukaan seksuaalirikosepäilyjä, joissa epäiltynä on turvapaikanhakija, on tänä vuonna ollut muutamia kymmeniä. Kymmenkunta epäillyistä tapauksista on raiskauksia ja loput lievempiä ahdisteluja. Ne kaikki ovat tuomittavia ja väärin. Raiskausten ja ahdistelun uhrit ansaitsevat kaiken mahdollisen avun.

Samalla kun turvapaikanhakijoiden tekemä seksuaaliväkivalta nyt tuomitaan, on muistettava se, mitä Emmi Pulkkinen sanoi tiistaina ja minkä suuri osa tytöistä ja naisista tietää kokemuksesta.

Ihan suomalaisetkin tekevät tällaista. Jotkut suomalaisetkin miehet seuraavat tuntemattomia naisia, lääppivät heitä ja tekevät kaikkea sitä, mistä nyt suurella huomiolla puhutaan turvapaikanhakijoihin liittyen. On väärin suomalaisten seksuaalirikollisten uhreja kohtaan, että vain ulkomaalaistaustaisen teko aiheuttaa hälytystilan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat