Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten verotaakka on jo kipurajoilla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Länsi-Savo muistuttaa, että Suomen palkkaverotuksen progressio on kansainvälisesti melko jyrkkä. Lehti viittaa Veronmaksajain Keskusliiton tekemään selvitykseen.

”Pienten palkkojen verotus on eurooppalaista keskitasoa, keskituloisilla jo mediaanin yläpuolella, ja suurituloisten veroprosentti on maanosan kolmanneksi korkein. Tässä valossa puheet tuloerojen kasvusta ovat muualla aiheellisempia kuin Suomessa.”

”Parin prosenttiyksikön erot maiden välillä vaikuttavat todennäköisesti vain vähän kilpailukykyyn työvoimasta ja muuttoliikkeisiin. Huippujohtajien eläkepakolaisuus muodostaa marginaalisen poikkeuksen.”

Karjalaisen mukaan palkkaverotus Suomessa kiristyy tänä vuonna kolmatta vuotta peräkkäin. Myös Karjalainen viittaa samaan Veronmaksajain selvitykseen.

”Hallitukselta odotetaan veropolitiikan muutosta, tuloverotuksen kannustavuuden parantamista, jotta talouskasvu ja työllisyys kääntyisivät nousuun. Hallituksen keskeinen keino on kaavaillut rakennemuutokset, mutta niiden toivottu vaikutus ei näy nopeasti.”

”Hallituksen lupaus veroasteen ankkuroinnista joutuu tosipuntariin viimeistään, kun sote-uudistuksen rahoitusmalli selviää ensi keväänä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat