Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallinnon uudistus vähentää henkilöstöä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Satakunnan Kansa pohtii jo valitaanko itsehallintoalueelle maaherrat ja kuka voisi olla Satakunnan maaherra.

”Uusia maakuntapohjaisia itsehallintoalueita rakennetaan jo kovaa vauhtia. Maakuntavaalit pidettäneen syksyllä 2017 tai vuoden 2018 alussa. Sitä ennen on luotava organisaatio, joka käytännössä ryhtyy hoitamaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa, ely-keskuksilta tulevia tehtäviä sekä muita itsehallintoalueille osoitettavia töitä.”

”Tietenkin osaavaa virkakoneistoa saadaan maakuntien liitoista, kunnista ja muista organisaatioista. Tavoitteena on kuitenkin se, että erilaisia organisaatioita purkamalla saavutetaan satojen miljoonien säästöt. Koska kyseessä on hallinnon uudistus, säästöjä on haettava sieltä, missä on kovimmat kulut. Se tarkoittaa henkilöstökustannuksia.”

”Valitaanko uusille itsehallintoalueille myös toimitusjohtajat – maaherrat – on mielenkiintoinen kysymys.”

”Entiset Turun ja Porin läänin maaherrat niin kuin Paavo Aitio (SKDL) tai Pirkko Työläjärvi (sd) olivat ansioituneita poliitikkoja, joille maaherruus oli pitkän poliittisen uran huipentuma.”

”Jos edelleen noudatettaisiin samaa linjaa, vahvoja ehdokkaita olisivat nykyiset kansanedustajat, esimerkiksi Kauko Juhantalo (kesk), Timo Kalli (kesk), Krista Kiuru (sd) tai ex-edustajat Anne Holmlund (kok) ja Reijo Kallio (sd).

”Siitä kai Satakunnassa vielä ollaan yksimielisiä, että johtoon pitää löytää satakuntalainen? Johtajan virka tai toimi voisi olla määräaikainen, koska siihen valittava on mitä ilmeisimmin poliittisen mandaatin haltija.”

Keskisuomalainen kirjoittaa adventista ja auttamisesta.

”Joulua odotetaan kovin erilaisessa Suomessa kuin vielä vuosi sitten. Maailman tapahtumat ovat sysänneet suomalaiset monien uusien haasteiden eteen.”

”Turvapaikanhakijoiden auttaminen on puhuttanut Suomessa viime aikoina. Samalla monen suomalaisen on pelätty jäävän vaille apua. Auttamista riittäisi kyllä yksin kotimaassakin, mutta on mahdotonta sulkea silmiään ympäröivältä maailmalta. Monella menee huonosti – ja joillakin vielä huonommin kuin toisilla.”

”Joulun sanomaan sisältyy hyvän tasaaminen. Sille on nyt tarvetta. Köyhyys, yksinäisyys ja sairaus pimentävät monien suomalaisten elämää. Ihan jokaisella on oikeus saada apua. Pienikin taloudellinen apu voi pelastaa monen ihmisen elämää. Ja toisaalta: auttaminen ei vaadi pulleaa rahapussia eikä välttämättä euroja ensinkään.”

”Siksi auttaminenkaan ei kuulu vain hyväosaisille. On tärkeää ymmärtää, että jokaisella on mahdollisuus auttaa. Yksinäisyyden lievittäminen on ilmaista ja teoista arvokkaimpia. Ääriajattelun lisääntyessä tarvitaan auttajia, jotka näkevät aatteiden ohi arkeen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat