Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Surkea esitys alusta loppuun

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valtiovarainministeriö on ajanut 1990-luvun lopusta lähtien lakihanketta, joka antaisi suomalaisille sijoittajille mahdollisuuden piilottaa osakeomistuksensa hallintarekisteriin.

Lakiesitystä on viety eteenpäin muun muassa Finanssialan keskusliiton voimakkaalla tuella, mikä kertookin riittävästi, keitä arvopaperisäilytyksen avaaminen kilpailulle hyödyttäisi eniten. Lisäksi hanke on ottanut myötätuulta aina silloin, kun ministeriön rahoitusmarkkinaosasto on ollut kokoomuksen poliittisessa ohjauksessa. Näin tälläkin kertaa, kun ministerinä on Alexander Stubb (kok). Erona aiempaan on tosin se, että poliittinen ohjaus on nyt ollut poikkeuksellisen tökeröä.

Lakiluonnoksen yleisöjulkisuutta koskevaa osuutta ei aluksi haluttu lähettää edes lausuntokierrokselle, minkä jälkeen Stubb keksi eduskunnan edessä kuulemma omasta päästään tiedot myönteisten lausuntojen määrästä. Hätävale tuli nyt väärässä paikassa, ja Stubb on siitä vähintään selityksen velkaa eduskunnalle.

Jos suomalaiset saisivat hallintarekisteröidä pörssiomistuksensa, se heikentäisi oleellisesti hyvää suomalaista käytäntöä eli pörssiomistusten julkisuutta. Tämän sallivaa lakia ei Suomessa tarvita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat