Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubbin teflonpinta joutuu nyt kovalle koetukselle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat sanoo valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) joutuvan tilille väärien tietojen antamisesta eduskunnalle hallintarekisteriasiassa.

”Stubb oli saattanut erehtyä itse ilman tarkoitusta erehdyttää eduskuntaa. Jos hän oli luullut lausuntojen kymmenen prosentin vähemmistöä 90 prosentin enemmistöksi, se tukee käsitystä hallituksen yleisestä hutiloinnista asioiden valmistelussa. Jos Stubb sen sijaan puhui eduskunnalle vastoin parempaa tietoaan, asia on raskauttavampi.”

”Eduskunta on hallituksen vallan lähteenä tarkka siitä, ettei sille lasketella hallituksen aitiosta luikuria. Totuutta säästeliäästi käyttävä pääministerikin voi olla heikoilla eduskuntaa vastaan, niin kuin Anneli Jäätteenmäki (kesk) kesältä 2003 luultavasti hyvin muistaa.”

”Tuskin oppositio kuvittelee pystyvänsä kaatamaan Stubbia, jolle pääministeri Juha Sipilä (kesk) kuulutti eilen tukeaan. Sen sijaan vihervasemmisto ottaisi Stubbista tämän teflonpintaa raaputtamalla mielellään irti vähän enemmän kuin se on jo tähän mennessä saanut.”

Pohjalainen pitää opposition vaatimuksia valtiovarainministeri Stubbin erosta rajuna ylireagointina – vaikka lehti sanookin hallintarekisteriä koskevien virheellisten eduskuntapuheiden syöneen Stubbin uskottavuutta.

”Stubb pahoitteli Ylelle virhettään, joskin aluksi kevyellä ’sori’-linjalla.”

”Sunnuntaina perussuomalaisten leiristä kantautui tietoa, että hallintarekisteri olisi kaatumassa. Ainakin hallitus sai opetuksen, että mitä tahansa ei kannata syöttää päätösten perusteeksi.”

Iltalehti kysyy Stubbilta, miksi hallintarekisteriä pitää runnoa läpi, kun kritiikki on laajaa yli puoluerajojen.

”Jopa hanketta lobanneen Finanssialan keskusliiton puheenjohtaja Reijo Karhinen muistutti, että Suomessa on paljon isompia ongelmia ratkaistavaksi. Omistusten avoimuus on tärkeä periaate.”

Aamulehti muistuttaa, että EU-alueella hukataan joka vuosi noin tuhat miljardia euroa veronkiertoon ja aggressiiviseen verosuunnitteluun.

”Euroopan parlamentissa hyväksyttiin viime viikolla mietintö, jossa on hyviä ja konkreettisia ehdotuksia verokertymän kasvattamiseksi. Harmillista vain on, että verotus on edelleen unionissa asia, josta sitovia päätöksiä voidaan tehdä vain jäsenmaiden neuvostossa – sekä sielläkin vain yksimielisesti.”

”Optimistit uskovat, että 90 prosenttia veroparatiiseihin sujahtaneesta mammonasta voitaisiin pelastaa yhteisen hyvinvoinnin rakentamiseen toimenpiteillä, joita mietinnössä suositellaan. Oleellisin niistä olisi automaattinen tietojenvaihto veropäätöksistä ja -sopimuksista, joita useissa maissa toimivat yritykset ovat tehneet yksittäisten jäsenmaiden kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat