Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vielä voi iloita palautuksista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Huomenna torstaina on eräänlainen kansallinen juhlapäivä, sillä yli puolet suomalaisista – 3,3 miljoonaa ihmistä – saa veronpalautuksia tililleen. Kaikkiaan verottaja palauttaa verovelvollisille yli kaksi miljardia euroa. Keskimääräinen palautus on 665 euroa.

Veronpalautuspäivästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti, sillä niitä ei näillä näkymin ole enää kovin monta tiedossa. Hallitus linjasi marraskuun alussa, että kansallinen tulorekisteri tulee käyttöön vuonna 2019. Tulorekisteri mahdollistaa myös siirtymisen reaaliaikaiseen verotukseen ja sosiaaliturvaan.

Esitäytetty veroilmoitus ja verohallinnon helppokäyttöinen internetpalvelu ovat viime vuosina helpottaneet palkansaajan elämää huomattavasti. Reaaliaikaisen verotuksen avulla tilanne paranee entisestään, kun veroilmoitusta ei enää tarvitse täyttää lainkaan. Verottajalla olisi jatkuvasti ajantasainen tieto yksittäiselle kansalaiselle maksetuista suorituksista.

Vaikka palautuksia on mukava saada tilille, kyse on veronmaksajan omista rahoista eli liiallisista ennakkoperinnässä maksetuista veroista. Iloita voi silti siitä, että verottaja maksaa saamalleen lainalle 0,5 prosentin koron – joka on suurempi kuin useimmissa pankkitalletuksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat