Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EKP:n herätyskello ei toimi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sanonnan mukaan nukkuminen on kuin rahan panemista pankkiin. Euroopan keskuspankki (EKP) tekee kaikkensa, että vanhasta hokemasta päästäisiin eroon.

Kauppalehti kertoi torstaina, että finanssikonserni Nordea ryhtyy vuodenvaihteessa perimään maksuja pankkitalletuksista. Tavallisen pankkiasiakkaan ei ole syytä panikoida, sillä negatiivinen talletuskorko koskee vain rajattua joukkoa isoja institutionaalisia asiakkaita.

Nordea vakuutti, että henkilö- ja yritysasiakkaiden talletusmaksun käyttöönotosta ei ole suunnitelmaa.

EKP laski viime vuonna pankeilta perimänsä talletuskoron negatiiviseksi. Pankit tallettavat ylimääräiset varansa päivän päätteeksi keskuspankkiin. Koska korko on negatiivinen, pankit joutuvat siis maksamaan varojen säilytyksestä.

Talletusmaksun tarkoitus on kannustaa pankkeja rahojen säilömisen sijaan lainaamaan niitä aktiivisemmin yrityksille, jotka puolestaan käyttäisivät rahat investointeihin. Tämä taas piristäisi taloutta ja kiihdyttäisi inflaatiota.

Vaikutus on ollut toivottua vähäisempi. Siksi EKP:n oletetaan tänään torstaina laskevan miinuskoron 0,2 prosentista 0,3:een – jotta yritykset heräisivät ja ryhtyisivät säästämisen sijaan investoimaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat