Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös hallintarekisteri lipesi hallituksen käsistä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalainen pitää hallituksen päätöstä luopua hallintarekisteriuudistuksesta odotettuna ja oikeana ratkaisuna.

”Hallintarekisteri herätti vastustusta myös kokoomuksen hallituskumppaneissa, erityisesti perussuomalaisissa. Sen suurin ongelma oli kuitenkin, että kestäviä argumentteja osakeomistusten salaamisen mahdollistavalle hankkeelle oli niin vaikea löytää, että niin valtiovarainministeri Alexander Stubb kuin hänen johtamansa ministeriökin sortuivat suoranaiseen vääristelyyn ja suomalaiselle avoimelle yhteiskunnalle vieraaseen pyrkimykseen ohjata vapaata tiedonvälitystä.”

”Päätösten kiirehtimisen seurauksena edes hallituksen keskeisimmät ministerit eivät tiedä, mistä päätetään ja kuinka päätettäviä asioita on valmisteltu. Ei valmistelu muutu huolelliseksi ja perusteelliseksi sillä, että sen toistuvasti vakuutetaan tapahtuneen juurta jaksain.”

Savon Sanomien mukaan hallintarekisterin hautaaminen oli hallituksen toimintakyvyn kannalta välttämätöntä.

”Valtakunnan kohtalonkysymysten rinnalla hyvin pieni asia kasvoi monumentaalisiin mittoihin sen jälkeen, kun valtiovarainministeri Alexander Stubb oli puhunut pötyä eduskunnan edessä.”

”Hallituksella on tällä hetkellä niin monta palloa ilmassa, että oli harkitsematonta tunkea uudeksi palloksi hallitusohjelman ulkopuolista hallintarekisterihanketta.”

”Hallituksen toimintaa on leimannut alusta alkaen kiire, valtava kiire. – – Poliitikoiden kiire korostaa virkamiesvalmistelun huolellisuuden ja luotettavuuden välttämättömyyttä. Ministereiden on myös osattava, uskallettava ja ymmärrettävä vaatia sellaista valmistelua.”

Ilkka toteaa, että hallituksen luottamuksen mureneminen henkilöityy Stubbiin.

”Hallintarekisteri kasvattaa hallituksen peruttujen päätösten ja lopetettujen valmistelujen kasaa. Kasassa ovat ennestään muun muassa aktiivisen katumisen lakiesitys, harmaan talouden torjunnasta evätyt ja myöhemmin siihen palautetut miljoonat, eläkeläisten asumistuen leikkaus sekä sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkaukset.”

”Päätösten perumista voi pitää merkkinä hätäisestä ja osin puutteellisesta valmistelusta. Sipilän hallitus on asettanut itselleen isoja tavoitteita ja pyrkinyt tekemään suurimmat ratkaisut alkukaudesta. – – Peruutusten hyvä puoli on, että suurilta virheiltä on vältytty ja hallitus on säilyttänyt toimintakykynsä.”

Etelä-Suomen Sanomat arvioi, että Stubbin todellinen koetinkivi on hänen oman puolueensa sisällä.

”Kokoomuksessa on jo valmiiksi ollut Stubbin persoonaa ja toimia penseästi katsovia, eikä koko arvovallan laittaminen hallintarekisteriuudistuksen taakse ole ainakaan parantanut tilannetta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat