Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi hiilikasa vähemmän

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin valtuusto päätti keskiviikkona sulkea Hanasaaren voimalaitoksen vuoden 2024 loppuun mennessä.

Hanasaari käyttää polttoaineenaan pääosin hiiltä, joten hiilen käyttö vähenee koko maan mittakaavassakin merkittävästi. Ei se Helsingissäkään lopu, koska Salmisaaren voimala jatkaa hiilen ja pellettien sekoituksella. Helsingin tärkein energialähde on lisäksi vielä pitkään maakaasu, joka saastuttaa vähemmän kuin hiili mutta on silti fossiilista.

Helsingin energiapäätöksiin liittyy nyt varsin paljon epävarmuutta eurooppalaisten tukijärjestelmien ja muiden poliittisten päätösten takia. Tulevissa päätöksissä pitänee varautua esimerkiksi siihen, että kivihiilestä on tullut energiamarkkinoiden paaria, josta ainakin kehittyneimmissä maissa luovutaan jollain aikavälillä kokonaan.

Hanasaaren voimala korvataan biolämpökeskuksilla ja muulla uusiutuvalla tuotannolla. Biopolttoaineen hintaan ja saatavuuteen vaikuttaa tukipäätösten lisäksi se, miten paljon Suomessa on lähivuosina selluteollisuutta.

Hanasaaren alueen suunnittelu pääsee nyt liikkeelle. Suuri kysymys on tietysti, jääkö käytöstä poistuva voimala alueen maamerkiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat