Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasilia syö uskottavuuttaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nousevien talousmahtien joukossa Brasilialla oli vielä muutama vuosi sitten erityisen suosiollinen asema. Talous kasvoi vahvasti Etelä-Amerikan suurimmassa maassa, jolla on toimiva demokratia ja yhä tärkeämpi rooli myös kansainvälisessä politiikassa. Tavoitteena on pysyvä jäsenyys YK:n turvallisuusneuvostossa.

Nyt Brasilian talouden kasvu on ensin pysähtynyt ja sen jälkeen kääntynyt jyrkkään laskuun. Korruptioskandaalit repivät politiikkaa, ja uskottavuus on kärsinyt vakavia vahinkoja.

Uusin käänne oli kongressin edustajainhuoneen puhemiehen Eduardo Cunhan päätös käynnistää presidentti Dilma Rousseffin viraltapanoon tähtäävä prosessi. Perusteena on virheellisten tietojen antaminen valtiontaloudesta. Cunhaa itseään uhkaa rikostutkinta korruptiosta.

Edessä voi olla jopa vuoden mittaiseksi venyvä prosessi, joka tuloksesta riippumatta lamaannuttaa poliittisen päätöksenteon. Brasiliassa tarvittaisiin kovia toimia talouden syöksyn pysäyttämiseksi.

Tilanteen vaikeutta osoittaa se, että viraltapanoprosessin alku nosti pörssikursseja. Mikä tahansa tie eteenpäin vaikuttaa lupaavammalta kuin jatkuva uppoutuminen skandaalien ja poliittisen juonittelun kierteeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat